Diskuse:Zebda

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zdravím, jsem velký fanoušek Zebdy, ale z "úspěšných" písní Viens poupoule, La Danse des canards, Le Travail, c'est la santé mi nic neříká ani jeden název...nemohl by autor objasnit, kde se tyto jejich songy objevily? nejsou totiž ani na jednom z řadových alb. děkuji

Abych řekl pravdu, už jsem si na tom lámal hlavu, protože jsem tyhle písničky nikdy neslyšel. Ptal jsem se kamarádů z Toulouse, i ti byli zmatení. Shodli se ale nakonec na tomto:
Skupina Zebda byla založena v osmdesátých letech, zatímco první album vydali v roce 1991, resp. 1992. Všechny tyto písně jsou předělávky (např. Henriho Salvadora), které hráli jako revival skupina. Díky nim se "dostali z ghetta" a mohli nahrát první svoje album. Rozhodně si tím ale (tito toulousani) nebyli tak jistí, jako autor článku o Zebdě na francouzské wikipedii.
Možná máš ale pravdu, chtělo by to jednak ujasnit a pak uvést opravdové hity. Kromě toho i informaci ověřit. Sám ale nevím kde. Kdyby se ti to podařilo, bylo by to fajn. Alaiche 18:30, 3. 7. 2006 (UTC)