Diskuse:Z3

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

"První elektronické číslicové počítače byly vyrobeny ve Velké Británii a nazývaly se Colossus[6]. Bylo jich 10 a sloužily k lámání kódů. Pro jejich výrobu byly použity elektronky. Počítaly ve dvojkové soustavě a programovaly se pomocí propojovacích polí a přepínačů. Vývoj těchto počítačů byl několik desetiletí utajován, a proto nebyly dlouho uváděny v historii vývoje počítačů jako první."

Pokud vim tak to byli jednoucelove mechanicko-elektrinicke stroje - kde proste pracovalo paralerne mnoho lusticich jednotek (mechanicko-elektrickych) a tak zlomili kod Enigmy s vyuzitim chyb v jeho navhrhu. Dle vseho se nemelo jednat o bezny pocitac - ale o zarizeni , ktere bylo jiz kontrukci navrzeno k jedinemu ucelu - lusteni sifer Enigmy. Proto by to nemelo byt ani ted zarazeno mezi beznymi pocitaci - to jen autori nekterych konspiracnich teorii, ktere kdyz neco podobneho uvideli nejspis na fotce z te - hedn si mysleli ze jde o pocitac - ve skutecnosti se jednalo o jednoucelovy stroj.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 217.30.64.130 (diskuse)

Dobrý den, případné nepřesnosti v článku můžete sám opravit, ovšem nejlépe s uvedením věrohodných zdrojů. S pozdravem--Jieκeren 25. 10. 2011, 16:31 (UTC)