Diskuse:Zážitková gastronomie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Šablona u cp[editovat zdroj]

Porušení autorských práv řeší vkladatel odesláním potvrzujícího mailu do OTRS, nijak jinak. Nefunkčnost linku není důvodem k odstranění šablony--Horst 25. 1. 2010, 21:15 (UTC)

presun do diskuise článku: Diskuse:Zážitková gastronomie --Tom778 25. 1. 2010, 21:34 (UTC)

Odkiaľ máte ten link, keď nie je uvedený celý file...doc? Pri vyhľadávaní v google nič nenájde, že by bol link na adrese školy?

--Tom778 25. 1. 2010, 21:36 (UTC)

  • Skúsim spýtať sa Kazekage odkiaľ čerpal článok. Ak je to copyvio tak to bude treba asi celé prerobiť. Le pr zadaný do googlu Zážitková gastronomie ukazuje 26 000 stránok. Tento pojem je zatiaľ dosť nový čiže presných informácii nie je veľa. Skôr sa informácie len dotýkajú tohoto pojmu--Tom778 25. 1. 2010, 21:41 (UTC)

Tak tady je HTML verze, není třeba se ptát je třeba poslat povolení--Horst 25. 1. 2010, 21:43 (UTC)

  • :Skúsil som vkladať niektoré slovíčka a napr. sociologové mi nenašlo nič
  • z článku: Pro děti, to může být barevný jídelní lístek, omalovánky, hračky, pestré pokrmy, podávané na barevných talířcích s vhodným prostíráním
  • zo stránkty školy: z 9. Dětský jídelní lístek

Má být upraven tak, aby děti zaujal (grafickou výzdobou). Jeho obsah může být rozdělen na nabídku pro děti do tří let (kaše, mletá masa aj.). Pro starší děti je možno připravovat běžné pokrmy v polovičních dávkách.

Nemôžem nájsť kde je copyvio.

Na konci toho dokumentu je toto:

Zážitková gastronomie.

Proč se dnes tolik hovoří o zážitkové gastronomii? Dříve tu nebyla? Byla. V zásadě se jedná o starou vestu v novém provedení. Zajisté „zážitek“ v dnešní gastronomii má řádově mnohem vyšší kvalitativní hodnotu. Chybné hodnocení tohoto aspektu respektive jeho podcenění vedlo v našem oboru k velkému zanedbání. Většina z těch, kteří dnes horoucně zážitkovou gastronomii nabízejí, pravděpodobně nevědí, že se nezrodila jen tak. Pojmu „zážitek“ je v posledních letech věnována soustředěná pozornost.

Znamená zážitková gastronomie jen zvýšenou konzumaci? Ne, v tomto ohledu zážitková gastronomie je ohraničena jemným prožitkem ústního patra a zvýšenou úrovní kuchařského umění. Zcela jednoduše: Kdyby kuchařské umění předložilo všechno všem, neměli bychom možnost se o tom pojmu bavit. Pohostinství však, a to je druhý pohled, není založeno jen na špičkových kulinářských výkonech. Toto tvrzení nesnižuje význam pojmu kvalita, která je souhrnem projevu nějakého produktu, především jeho schopností uspokojit poznané potřeby spotřebitelů podle předem postavených standardů.

Špičková gastronomie není věcí k podceňování, má svůj význam uvnitř oboru, ale představuje jen malou část pojmu „zážitková gastronomie“. Tak jak je tento pojem dnes užíván, má smysl jen tehdy, je-li dále rozvíjen.

Zážitková gastronomie má nespočetné množství tváří: společenské lokály, typické místní restaurace se subtilní směsí gastronomického zážitku a atmosféry, irské puby, setkání lidí jedné profese u šálku kávy, lokály s opakovaným vinobraním a pak přirozeně celé spektrum takových restaurací, které jsou založeny na setkávání pohlaví.

Zařízení, kde se pohybují mladé a hezké dívky navštěvuje mladá mužská část národa na cestě za hledáním partnera. Tyto prostory jsou „věčným hitem“ a na seznamu budou i v budoucnosti zaujímat první místo.

Sedm zásad zážitkové gastronomie

1. Zážitková gastronomie tu byla vždycky. Jako taková se v důsledku rámcových společenských změn jen dostala na vyšší stupeň hodnotového žebříčku.

2. Zážitková gastronomie nemusí být vždy spojována s „drahou“. V žádném případě není vázaná na zvyšující se cenovou úroveň podle hesla „Čím větší kreativita a dekorace, tím větší zážitek!

3. Zážitková gastronomie se může přirozeně odvinout od mimořádných výkonů kuchařského umění. Skládá se ale z mnoha jiných, neméně důležitých přídavných bodů.

4. Není žádná společná definice pro všechny varianty zážitkové gastronomie.

5. Rozhraničení normální a zážitkové gastronomie není pevné, je plovoucí.

6. Zážitková gastronomie se nenechá nařídit, jen za určitých podmínek plánovat.

7. Zážitková gastronomie je z celé gastronomické oblasti jen jednou možnou volbou pro dosažení úspěchu. --Tom778 25. 1. 2010, 21:58 (UTC)


- ref