Diskuse:WikiLeaks

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Článek až příliš často odkazuje na blisty.cz, což je publicistický časopis, ne ověřený zdroj informací. Minimálně v jednom případu byla v článku nesprávná informace (Není pravda, že US GOV varoval studenty před čtením Wikileaks. Varoval je před jejich šířením, což je podstatný detail).-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 87.114.77.144 (diskusebloky) 00.32, 9. prosince 2010 (CE(S)T)

Když jste podle vás doplnil věrohodnějším zdrojem, nevidím důvod k POV, to, že podle vás iracionálně není vhodné blisty citovat není důvod k POV. Víte o nějakém českém serveru, který informuje o WikiLeaks víc než blisty? Á propos jaké jiné zdroje než publicistické by se měly citovat? Z žádné monografie potřebné informace nedostanete. --Elm 8. 12. 2010, 22:57 (UTC)
Důležitější je přesnost než zda se jedná o český zdroj, nebo zda se jedná o zdroj který o zdroji publikuje nejvíc. Za sebe bych také řekl, že blistům je nejlepší se obloukem vyhnout. Můj dosavadní dojem z nich je ten, že je to jeden z těch webů, kde snaha šokovat a odhalovat konspirace vítězí nad snahou o důvěryhodnost a přesné informace. --Tchoř 8. 12. 2010, 23:13 (UTC)
Já jenom doufám, že nebudeme hodnotit zdroje podle dojmologie. Mohl by jsi být konkrétní? Každá informace ocitovaná podle blisty najdete v západním "seriózním" tisku, to jen naše média jsou deformované stylem mfdnes: sloužíme establishmentu, informace z WikiLeaks jsou špatné a my seriózní novináři bychom neměli znát pravdu, natožpak se chovat jako hlídací psi demokracie a informovat veřejnost, že vláda a lež jsou dvě strany téže mince. Navíc in concreto toto téma (z obou stran) je konspirativní par excellence. --Elm 9. 12. 2010, 10:59 (UTC)
Odstranil jsem ten zdroj na blisty.cz, který mě bil do očí, nicméně je jich tam víc, proto jsem zpochybnil objektivnost článku (a za tím si stojím). Vzhledem k tomu, že je to velmi citlivé téma, dovolte mi dodat, že to nemá co dělat s mým souhlasem či nesouhlasem s čiností wikileaks. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 109.153.108.141 (diskusebloky) 12.53, 9. prosince 2010 (CE(S)T)
To, že vám nelíbí blisty není důvod ke zpochybnění článku, pokud je nějaká informace nesprávně interpretovaná, pak jistě máte věrohodnější zdroj na doplnění. --Elm 9. 12. 2010, 10:59 (UTC)