Diskuse:Wii Remote

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

zadny zapper se nekona! wiimote ma zabudovanou 1.2 megapixel cameru. zadne dalsi zarizeni na strileni neni potreba. nez si zacnes zase cucat informace z prstu. precti si o tom nekde. vlastnim nintendo wii. ten zapper, o kterem se pomylene domnivas, ze bude existovat. je pouze plastovoy nastavec na wiimote, ktery z nej udela, tvarem, pistoli. Stejne tak jako tomu je u volantu. pouze plast. drzi se jako volant.


wiimote ma akcelerometr(rychlost) a take gyroskop (smer) a ne nepletu si to s ps3, ktery ma take oboji.

Pmp

O gyroskopu jsem hleda informace po netu a nikde jsem nic nenasel, resp.nic co by se aspon castecne dalo povazovat za oficialni informaci. (možná neumím googlovat, rád se nechám přesvědčit o opaku, mám za to, že ve WiiMote jsou 3 akcelerometry, která měří zrychlení do jednotlivých směru a orientují se pomocí sensorbaru v prostoru)

Wii zapper byl představen na E3 2006, zmiňuje se o něm i anglická wikipedia a dokonce je k dispozici i oficální obrázek -> http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Wii_zapper.jpg , kde jasně vidět, že jde od přípojnou část, která má integrováno nunchucku - je tam zřetelná analogová páčka a i tlačítko (pravděpodobně bude fungovat stejně jako "B". Volant u 4x4 Monstr a GT PRO je opravdu jen plast, ale to neni narozdíl od Zapperu originál příslušenství from nintendo. Nevidím tedy rozdíl mezi tvojí úpravou (že jde o plastovou pažbu/je v podstatě nunchucku) - navrhuju kompromis - jde o nunchucku v podobě plastové pažby :o).

A co se týče kamery - ano sice tam je, ale má vestavěný speciální filtr, který umožňuje snímat IR - tedy sensor bar. O klasické 1.2 pixel kameře téměř nemůže být řeč.

--Hrtak 19:23, 22. 1. 2007 (UTC)

zadny specialni filr. zkus se podivat prez digitalni kameru na ovladac a zmackni tlacitko na olvadaci. co uvidis? Ano, presne tak. Kazda digitalni kamera vnima infracervenou diodu uplne v pohode a daleko jasneji. Opakuji ze vlastnim Wii. A ano je tam kamera. proto to presne zamerovani na TV. dva body pod tv jsou pouze k upresneni. v zadnem pripade nedosahnes pouze s nima takovou presnost-triangulaci.


k tomu zapperu. jak si tedas predstavujes ze bude fungovat? bude zamerovat podle DVOU bodu pod televizi? uvazuj logicky. Uz ted funguji strilecky uplne v pohode. zamerovani naprosto presne , bez nejake kalibrace.

Pmp

wii mam taky, budiz s tou kamerou, zapper je v podstate nunchucku, jen misto aby si pripojoval k wiimote nunchucku, vlozis wiimote do nej. Analogovou packou se bude chodit, strilet se bude zapperem (tipuju, ze se bude strilet pohodlneji nez ted, kdyz budes mit pevny kus v ruce) (mam jak CoD3, tak RS a ze by to bylo neco uzasneho se rict neda, hry maj jeste co dohanet).

Ale porad cekam na dukaz gyroskopu....
--Hrtak 23:28, 22. 1. 2007 (UTC)

Vzhledem k Vámi uváděné velikosti sensor baru 10cm se domnívám, že máte zřejmě něco jiného. to je samozrejme jedno. dukaz o gyroskopu dodam. akcelerometr pouze meri zrycyhleni. O kameře dle mého názoru také nemáte přesné informace. (viz odstavec vejs) presnost ovladani. a strileni cod3. RS,rayman a elebits je naprosto perfektni. bez jakekoliv kalibrace. Pmp Refaktoroval Petr Adámek 01:58, 23. 1. 2007 (UTC)

Nevím proč máte potřebu se do mě tak navážet - já každopádně neběhám s pravítkem po bytě, typoval jsem 10cm, zmýlil jsem se a vy jste opravil - nevidím v tom problém. Vy se taky mýlíte - stalé do Wii cpete NeoGeo a mažete TurboGraf-X16 (u japonsko PC Engine), bez toho aby jste si ověřoval fakty. Stejně tak jako se jde k internetu připojit pomocí USB->LAN redukce. Ano pointování po obrazovce v CoD3, RS atd je perfektní, ale to ostatní stojí za nic, ale jde o první hry, časem se to zajisté zlepší. S kamerou jsem se mýlil, dohleldal jsem, že existuje a uznal svou chybu. Ale o gyroskopu sem nikde na netu nic nenašel, takže čekám na nějaký hmatetlnější důkaz, než že vy si to myslíte - já si zase myslím, že dva (3) proti sobě postavené akcelerometry (možná i jen jeden, nejsem fundovaný expert) mohou měřit jednoduše i pohyb. Akcelerometr podle mě zvládá jen naklápění, tak jak jsme to mohli vidět v prezentacích PS3 her
--Hrtak 09:46, 23. 1. 2007 (UTC)