Diskuse:Wallis a Futuna

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

SLOUČIT!

sloučeno --BobM 10:09, 7. 1. 2008 (UTC)

Znak ostrova Wallis a Futuna neexistuje, to co uvádíte jako znak je výmysl a nesmysl - je to pouze vlajka překreslená na štít. Sice jakýs takýs znak snad ostrovy mají - nosí jej na svých domovenkách např. i francouzské četnictvo, ale více také nevím.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 83.208.115.197 (diskuse)

Znak jsem zaměnil za oficiální a vlajku na vlajku Francie, jelikož předtím uváděná vlajka Wallis a Futuny je neoficiální. Informace o vlajce též poskytuje nyní odkaz pod vlajkou. -- Thomas999 16. 2. 2010, 12:50 (UTC)
Asi by bylo dobré uvést na pravou míru, že ta "neoficiální" vlajka nepatří ostrovům Wallis a Futuna, ale království Wallisu, protože království Alo a Sigave na Futuně mají také každé svou vlastní - viz http://www.adsupwf.org/ ... podle mne by bylo dobré tam dát (pod vlajku francouzskou) všechny tři, protože se na ostrovech jako oficiální de facto používají ... vlají před královským palácem a jsou na dalších oficiálních místech, dokonce je používá i místní pobočka francouzského vícerektorátu. Co se týče znaku, tak ten jsem nikde v reálném použití neviděl (pouze na wikipedii :-) ). Pokud to můžu zhodnotit, tak četnictvo nosí jen vlajku Wallisu upravenou do podoby, aby se vešla na formu znaku. Tominiko 21. 2. 2010, 00:43 (UTC)