Diskuse:Vodní doprava v Česku

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Smysl článku[editovat zdroj]

„V Česku je vodní doprava provozována zejména na řekách Labe a Vltava.“ – to myslíte vážně? Vodní doprava je provozována na každé trochu splavné řece. Pokud máte na mysli hromadnou osobní dopravu, mělo by to být řečeno. Podle mne bude lepší tento článek zrušit a příslušné pasáže o komerční přepravě osob včlenit jako kapitoly do článků příslušných řek. Podle mne není ani v silách Vašich ani většiny ostatních wikipedistů popsat vodní dopravu na všech českých, moravských a slezských řekách. Jenom kolik je různých přívozů a výletních lodí... nemluvě o vodácích a dopravě nákladní. -df- 16:22, 27. 11. 2005 (UTC)

V zemepise nas vzdycky ucili, ze pro vodni doprava je v cesku hlavne Labe a Vltava, aspon ekonomicky jakztakz vyznamnou. Clanek ma urcite takto pojaty smysl. Kolegu Sju bych jen rece jenom poprosil, aby neukladal tak casto, je to sice podstatne min, nez par katastrofalnich pripadu, co sme tu nedavno meli, ale prece jen porad jeste moc. --Nolanus 17:02, 27. 11. 2005 (UTC)
Úvodní větu upravím. Přirozeně jsem za základní formu dopravy považoval dopravu veřejnou (lhostejno zda komerční) a pravidelnou, zatímco na neveřejnou dopravu (kanoistika, nákladní doprava) jsem takový důraz nekladl. Včleňovat články o dopravě do článků o řekách by bylo značně nesystémové, od toho se Wikipedia skládá z článků, aby jednotlivá témata bylo možno oddělit, přehledně rozčlenit a vzájemně provázat. Samozřejmě že není v silách žádného jednotlivého wikipedisty popsat náš svět se vším všudy, právě proto byla wikipedia vynalezena, aby se na tom dalo pracovat společně a postupně. Každé téma a každý článek je nehotový, ke všemu lze něco dodat, vše lze aktualizovat. --ŠJů 20:13, 30. 11. 2005 (UTC)

Zbývá ještě dodat, že tento článek považuji za prozatímní, pracovní. Časem by se měla značná část obsahu přesunout do specializovaných článků, které pak budou zařazeny do kategorie Vodní doprava a zároveň i geograficky, a z tohoto článku by měl zbýt jen přehledný seznam odkazů (snad hlavní článek budoucí kategorie). --ŠJů 20:13, 30. 11. 2005 (UTC)