Diskuse:Vlak Henschel-Wegmann

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Řekl bych, že zatřídění mezi vysokorychlostní vlaky není vhodné (byť onen vlak jezdil na svou dobu hodně rychle), protože za vysokorychlostní vlaky se považují vlaky s komerční maximální rychlostí nad 200 km/h. --Cmelak770 5. 8. 2008, 20:09 (UTC)

No dobře, ale kam tedy? Ve své době to do kategorie vysokorychlostních patřilo bezpochyby. To že dnes je hranice 200 bych za tak směrodatné nepovažoval, zítra může být 230 --PetrS. 6. 8. 2008, 06:07 (UTC)

Nevím, kam to vozidlo patřilo ve své době, zřejmě taková kategorizace vozidel vůbec neexistovala. Přestože to byl na svou dobu hodně rychlý vlak, zůstal bych u třídění dne dnešních zvyklostí. Koneckonců ani na de-wiki to nemají v kategorii Hochgeschwindigkeitszug. A co se týče třídění, tak 100% to nepasuje skoro do žádné kategorie, natolik je to speciální téma. Ale dovedu si to představit třeba v kategoriích Vlaky a Parní lokomotivy. --Cmelak770 11. 8. 2008, 10:07 (UTC)

Ale existovala. Na internetu jsem našel tedy jen odkaz v předpise DRG DV 820 z 1.10.1939 - (12) Für Strecken mit Schnellfahrten (Fahrgeschwindigkeit von mehr als 120 km/h) sind die "Vorläufigen Richtlinien für den Bahnhofs- und Streckendienst bei der Durchführung von Schnellfahrten" zu beachten. Navrhoval bych proto v kategorii vysokorychlostní vlaky vytvořit podkategorii vysokorychlostní vlaky v historii a podpodkategorie vysokorychlostní vlaky v historii v Německu, ve Francii, v Británii atd. Časově bych to ohraničil zavedením TGV, ICE a jednotek s ř. 43 a 91. --PetrS. 14. 8. 2008, 06:53 (UTC)

Já bych to tak nekategorizoval, ale dělej, jak myslíš :-) Jinak v tom německém textu se taky nikde nevyskytuje slovo "Hochgeschwindigkeit". To, že v té době existovaly vlaky, které se rychlostně vymykaly běžné dopravě (to byla i u nás Slovenská strela), je sice pravda, ale přesto to podle mě není vysokorychlostní doprava. Totéž je v podstatě i nyní u nás, kdy je zabezpečovací zařízení budováno pro rychlosti do 120 km/h a za určitých speciálních podmínek lze jezdit rychlostí až 160 km/h, přesto to není vysokorychlostní doprava.