Diskuse:Vladimír Thiele

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Pakl v tématu „Vladimír Thiele jako redaktor časopisu "Nový hlas"

Vladimír Thiele jako redaktor časopisu "Nový hlas"[editovat zdroj]

V textu stojí, že V. Thiele redigoval po válce i časopis "Nový hlas". Link provazuje název časopisu s heslem "Hlas sexuální menšiny", stejnojmenný časopis byl v r. 1932 přejmenován na "Hlas. List sexuální menšiny", o několik měsíců později na "Nový hlas", atd.

Podle článku "Čeští mormoni za války a po ní" autora Zdeňka Vojtíška (in Dingir, recenzovaný časopis pro religionistiku, šéfr. Zdeněk Vojtíšek, 2021/3 (https://dingir.cz/cislo/21/3/cesti_mormoni_za_valky_a_po_ni.pdf) byl Vladimír Thiele odpovědným redaktorem časopisu "Nový hlas, Ústřední orgán Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů v ČSR" v r. 1946 (1. ročník začal vycházet v r. 1945).

Jde pravděpod. o dva rozdílné časopisy, chyba v článku je pouze ve vnitřním linku, odkazující na nesprávné heslo. Správný časopis heslo ve Wikipedii nemá. Přesnější by bylo znění věty: Po skončení války se stal redaktorem Svobodných novin a redigoval i časopis Nový hlas, Ústřední orgán Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů v ČSR. (Bez linku.)

Jako newikipedista se neodvažuji změnu provést sám, proto prosím o posouzení a případně o provedení korekce. --Pakl (diskuse) 2. 10. 2021, 18:03 (CEST) --Pakl (diskuse) 2. 10. 2021, 18:07 (CEST)Odpovědět