Diskuse:Trnovník akát

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Napadlo někoho pěstovat účelně agát na topení?Rychle roste,snáší ořez,velká výhřevnost.Mám u domu zahradu 300m2 a chtěl bych ji viužít k výrobě topného dřeva.Má někdo nějakou skušenost?

Akát je vynikajcí strom na topení a velice dobře hoří.Nedoporučoval bych ho vysazovat, je to strašný plevel a ničí vše co roste.Nakonec mi tam kde jsem měl akát rostly jenom skoro dvoumetrové kopřivy a nešly zlikvidovat.Akát se snad užitečně dá jenom kácet v lese.Na zahradu bych si jej nedal.--88.102.158.112 20:25, 18. 3. 2008 (UTC)

... kromě toho má pařezovou výmladnost a velmi obtížně se ničí ... --MiroslavJosef 30. 4. 2009, 22:34 (UTC)

Anonymem vloženo nevhodně do textu článku[editovat zdroj]

(Tento odstavec je přeložen z anglické wikipedie pomocí automatického překladače a měl by byýt přeložen člověkem, aby dával smysl) ** Na mysli má zjevně odstavec o toxicitě této dřeviny ** --MiroslavJosef 30. 4. 2009, 22:33 (UTC)

DISKUSE: Akát[editovat zdroj]

V poisu rostlinyje psáno,že v sousedství akátu nevydrží žádné jiné rostliny.Bylo by asi záhodno tytoinformace nějak sjednotit,protože se popisy různí.Např.v časpopisu zahrada jsou dokonce fotografie, na nichž je akát dokonce v poměrně hustém porostu zahrady(a vysoký) kde jsou v sousedství různě stromy a keře různách velikostí.My jsme akýt nasadili nyní a v sousedství štědřenec a teď jsme na vážkách ,jestli nechat nebo včas vykopat. Vím,že v přírodě vytváří ja říkáte monokulturu,ale mysleljsem že je to proto,že to nikdo neudržuje a tak se rozrůstá.Pokud mi někdobude ochoten odpovědět,pište na mail veselj1@seznam.cz. Veselý Jiří

obraťte se na odvorníky a konzultujte to s nimi. Jinak štědřenec bych do zahrady, kam mají přístup děti nikdy nenasadil.--Dendrofil 27. 3. 2011, 09:49 (UTC)