Diskuse:Theodora Angelovna

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Pokud se nepletu, tak Teodora by se měla psát Theodora. Tvar Teodora jsem ještě nikdy neviděl.

A také si nejsem jist tím "Byzantská". Řekové narozdíl od evropských šlechticů měli příjmení neodvozená od místa původu a měla by se jmenovat Angelovna, podobně jako u Komnenovců Komnenovna. Pokud bysme brali v potaz jméno od nějaké země, měl by být název spíš Rakouská, neb byla rakouskou vévodkyní. نور الدين مساهمات النقاش‎ 17:11, 28. 3. 2008 (UTC)

Abych rekla pravdu v tomhle se nevyznam, dala jsem prijmeni Byzantska, protoze je to byzantska princezna ikdyz i rakouska by se dalo, pac se tam vdala. Vychodni zvyky, co se tyce prijmeni, moc neznam. Jak jsem pochopila Angelovci jsou vladnouci dynastie, je to tak?! Takze myslite, ze by se mela po matce jmenovat Angelovna? Ja nejsem proti.--Bosquete 17:18, 28. 3. 2008 (UTC)
Ja bych byl pro Theodora Angelovna, páč tak se narodila. Byzantští šlechtici a císařové nemívají přídomek Byzantský, ale nějaké svoje vlastní příjmení, které zpravidla nemívá nic společného s původem. Takže já bych byl pro to, to přesunout نور الدين مساهمات النقاش‎ 17:29, 28. 3. 2008 (UTC)
Dik za upresneni:)--Bosquete 21:50, 28. 3. 2008 (UTC)