Diskuse:Tatra 805

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Jx

S tímto autem-radiovozem-jsem jezdil na vojně v letech 60.tých.Pánové-kde jste vzali spotřebu 20 l? Při jízdě na krátké vzdálenosti po městě žrala až 35 l na 100 km.Měli ji totiž i masny pro rozvoz masa do prodejen-byly bíle natřené s červeným nápisem MASO-UZENINY.Po čase je museli vyřadit-náklady byly neúnosné.Nějak jsem si tohle auto neoblíbil.Šlo sice natočit klikou, když klekly baterky,to bylo vítaný.Nevýhodou ale je, když je výkon motoru nahoněný otáčkama.V mrazech olej zhoustnul a zubové čerpadlo mu dalo větší tlak.Stačilo nastartovat,přidat plyn ,prd,a už rupla olejová trubka u chladiče oleje.Za mrazů se nastartované auto muselo nechat trošku zahřát,než mohl přidat plyn.Už tenkrát důstojníci říkali, že motor se nepovedl.Zato podvozek-super!--Kajan112 10. 12. 2009, 16:10 (UTC)

Myslim, ze i Zikmund s Hanzelkou se o tom aute vyjadrovali dost nehezky. Na prvni cast cesty s nimi jel i tovarni mechanik. --Jx (diskuse) 4. 6. 2021, 09:51 (CEST)Odpovědět

Could somebody do an English page please.[editovat zdroj]

Looks interesting. Tatra are not well enough known in the English speaking world. Could somebody do an English page please.