Diskuse:Tajemství Oslího ostrova

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

První česká hra v obchodech?[editovat zdroj]

Hra určitě nebyla první českou hrou prodávanou v obchodech. Možná šlo o první takovou hru pro PC. Pro jiné počítače se prodávaly hry i dříve. Třeba jedna z posledních her pro ZX (Proxima prodávala další české hry i předtím.) Miraceti 14. 10. 2008, 07:59 (UTC)

No je pravda, že by tam mělo spíše být "první česká hra, která měla papírovou krabici", aspoň dle rozhovoru s Petrem Vochozkou. Nicméně z toho manuálu, který si zde uvedl mi není zřejmé, že jde o českou hru. --El Carlos 14. 10. 2008, 08:21 (UTC)
Přeci si Vochozka nebude dělat špatnou reklamu. Oni to taky prodávali v krabici, nebo spíš krabičce, včetně papírového manuálu. A česká hra to byla (a předtím Proxima prodávala ještě pár jiných her). Už nevím, kdo na ní přesně dělal, tuším George K. (pochopitelně přezdívka). Hra měla jen českou verzi. Nebylo to žádné ořezávátko, byla po technické, grafické i zvukové stránce na spectrácké špičce, měla dokonce i vcelku zajímavý příběh. Tehdy stála, tuším, 300 Kč (na tehdejší dobu docela hodně). Prodávala se na kazetách i disketách. Ale jak říkám, Proxima prodávala vícero původních českých her i dřív než došlo na Inferno (to samo bylo vlastně takovým završením éry ZX), sám jsem si jich pár tehdy koupil. Měli prodejnu v ústeckém Labi. Pak nastoupilo PC a tyhle specialitky byly zapomenuty. Miraceti 14. 10. 2008, 18:48 (UTC)
No on to nepíše Vochozka, ale ten redaktor. Patrně co, co popisuješ mě minulo díky tomu, že už jsme ze ZX přesedlali na MegaDrive a PC. Byť netoužím po tom vyzdvihávat nějak extra Vochozku, tak TOO byl zcela jistě takovej znatelnější mezník oproti těmhle ZX, viz tehdejší plátky. Nevíš, jestli se to prodávalo taky někde jinde než v Labi? El Carlos 14. 10. 2008, 18:59 (UTC)
Určitě zásilkově a zprostředkovaně nejspíš i jinde. Už je to dávno. Nechci zpochybňovat tuhle hru jako významný skok v historii českého softwaru - byla to jistě první šířeji známá česká prodávaná hra (prostě proto, že i PC se v té době stalo v česku standardem, kdežto osmibity již v té době skončily na smetišti dějin). Ale zcela jistě nebyla první prodávanou českou hrou. Napišme, že to byla první prodávaná česká hra pro PC. PS: Kdo to je "my"? My máme Spectrum ještě ve skříni. Miraceti 15. 10. 2008, 06:30 (UTC)
Dobře, souhlasím s tebou. "My" jsem použil ve smyslu "já a moji bratři", kdy já měl MegaDrive a starší bratr dostal 286ku. ZX bych patrně taky ještě někde vyhrabal --El Carlos 15. 10. 2008, 06:58 (UTC)