Diskuse:Stavovské divadlo

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Mam jen jednu pripominku-zadny komunismus nebyl,nechapu,proc toto slovo je stale pouzivano,treba zrovna u tohoto clanku...-pokud socialismus nebo nedemokraticke zrizeni,tak to pochopim,ale komunismus OPRAVDU nebyl...--84.16.109.249 4. 12. 2012, 20:00 (UTC)

Toto téma sem nepatří, ale dovolím si reagovat. Žádné jiné komunistické (KSČ měla v názvu "Komunistická" nikoliv "Socialistická") země nelikvidovaly soukromý sektor tak důkladně (a brutálně) jako ČSSR a KLDR, což je smutné. S použitím slova "komunismus" souhlasím, už jenom pro tu likvidaci soukromníků. --Belsazar (diskuse) 6. 12. 2012, 11:14 (UTC)
Toto téma sem opravdu nepatří, ale nedá mi to abych nereagoval na odpověď w:Belsazara. Dochází tady asi k nedorozumění v terminologii. Zatímco w:84.16.109.249 se nejspíš snažil říci, že komunismus je reálně nedosažitelný stav, utopie, kdy by mělo být každému přáno podle jeho potřeb, bez ohledu na to, čím sám přispívá. To co u nás a v dalších tzv. komunistických státech bylo, byl "(reálný) socialismus", proto se tyto země, včetně naší těžce zkoušené vlasti, nazývaly správně státy socialistickými, nikoli komunistickými. To, že měla kdejaká strana či stát v názvu komunistický nebo demokratický, ještě neznamená, že jimi byly ve skutečnosti :-)--Vit001 6. 12. 2012, 13:10 (UTC)