Diskuse:Softwarový patent

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zatám má článek několik vad (mohu se mýlit, případně mne opravte):

  • Chybí úvodní definice
  • Měl by mít v názvu jednotné číslo
  • Popisuje jen evropskou praxi, ač název je všeobecný

Sám se ale necítím na to problematiku rozpracovávat - nat o těch patentech vím příliš málo. --Postrach 19:29, 13. 5. 2006 (UTC)

  • souhlasím, že článek potřebuje úpravy (je to téma netriviální)
  • nesouhlasím s jednotným číslem v názvu článku, množné číslo v této souvislosti se používá v článcích jak v angličtině, tak v češtině.
  • Ta praxe USA tam pochopitelně přijít musí, SWP v EU prozatím nejsou. To co v článku chybí je objasnění proč jsou snahy SWP v EU legalizovat.

Pro článek mám předjednánu spolupráci dalších lidí, toto opravdu není téma na jednoho člověka. Dale tam bude notno popsat celou historii projednávání SWP v EU. Věřím, že se to povede sestavit nejen věcně správně ale i nestranně. a.c. 19:43, 13. 5. 2006 (UTC)

Dívám se na anglickou wiki a tam to opravdu mají v singuláru. Možná by stálo za úvahu, přejmenovat to na "Softwarové patenty v EU" (?) a.c. 19:52, 13. 5. 2006 (UTC)

Na anglické wiki mají sice nadpis v singuláru, ale definice sama začíná množným číslem. Prostě se o těch patentech píše a mluví v množném čísle. Asi proto, že jich mnoho opravdu je. Ostatně hlavní problém s nimi (s mírnou nadsázkou) je právě ten, že jich je příliš mnoho. Nicméně nejsem proti jednotnému číslu v názvu hesla. JDe 21:24, 13. 5. 2006 (UTC)