Diskuse:Slovní zásoba

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Navrhuji přehodnotit údaj o aktivní slovní zásobě, pokud k němu nebude dodán zdroj. Podle informací, které se často opakují na webu, ale i podle toho, co vím ze školy, je to 3-10 tisíc slov. --Piggy 20:02, 1. 6. 2008 (UTC)

prosil bych opravdu věrohodné zdroje, slovní zásoba je hodně individuální záležitost --MiroslavJosef 20:04, 1. 6. 2008 (UTC)
No k těm stávajícím číslům také žádné zdroje nejsou. Piggy
No to je pravda - ale abychom nevyháněli čerta ďáblem, myslím tím, abychom jedna nepřesná čísla nenahradili jinými nepřesnými čísly. Jako vůbec nejlepší zdroj bych IMHO asi viděl Ústav pro jazyk český České akademie věd ** Zdravím --MiroslavJosef 06:37, 2. 6. 2008 (UTC)
To já také, ale nemůžu z tohoto zdroje nic konrétního najít. Stejně navrhuji alespoň aktivní zásobu přepsat na 3-10 tisíc, to se objevuje opravdu hodně, jako nejrelevantnější zdroj, který jsem našel, bych viděl např. [1]
Sice by ta změna taky nebyla nezvratně ozdrojovaná, ale podle mě je pravděpodobnější to mnou navrhované číslo. Objevuje se opravdu vícekrát a podle mě není pravděpodobné, že by to všichni opisovali z jednoho zdroje, a ještě k tomu špatného. --Piggy 19:01, 2. 6. 2008 (UTC)
Vzhledem k tomu (jak správně podotkl MiroslavJosef), že slovní zásoba je hodně individuální záležitost (a úprava rozsah rozšiřuje v obou směrech) a lepší nějaký zdroj než žádný, z úpravou souhlasím. --Adam Zivner 19:18, 2. 6. 2008 (UTC)
Adam urcite s upravou souhlasi. :-) Ja teda taky.