Diskuse:Slavnost Nanebevzetí Panny Marie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Omlouvám se, ale měl jsem článek už napsaný, než jsem si všiml předchozího, takže jsem z něj využil jen málo. --Sokoljan 3. 3. 2011, 18:58 (UTC)

Obsahové zaměření článku[editovat zdroj]

Při vědomí skutečnosti, že třeba v německé verzi je to podobně, mě trochu zaráží, že článek není ani tak o nanebevzetí Panny Marie (jakkoliv můžeme debatovat o tom, zda se konalo a tak), ale o svátku Nanebevzetí Panny Marie. Není to nežádoucí posun? Tím samozřejmě netvrdím, že informace o samotném svátku jsou nežádoucí. Fagnes 31. 3. 2011, 21:22 (UTC)

Spíše bych přihlédnul k terminologii - oficiální název v katolické Církvi je SLAVNOST Nanebevzetí Panny Marie (pravoslavní pro to mají vlastní terminologii - ti používají název "Zesnutí přesvaté Bohorodice", a nekatolíci to neslaví), čili se domnívám, že by bylo lépe upravit sám název článku. S pozdravem Vianney 2. 1. 2013 16:08 (UTC)
Dobrý den, moje připomínka, na kterou jste reagoval, se mezitím stala již bezpředmětnou, protože o nanebevzetí Panny Marie jsem již mezitím (před více než rokem) založil samostatný článek. Nicméně souhlasím s Vámi, že přesněji jde o slavnost a nikoliv svátek, takže jsem článek přejmenoval (se zachováním přesměrování). Zdraví Fagnes (diskuse) 13. 3. 2013, 16:42 (UTC)