Diskuse:Signály.cz

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

ad celkově zpochybněno: Pasáž Známý a populární je především střetem mezi integristy a modernisty a dalšími heretiky v současném katolickém hnutí. Vůbec poprvé se tak většina katolíků mohla seznámit s tradiční Tridentskou liturgií, která se začala v církevní praxi opouštět po posledním koncilu. - je nutno prokázat, že signaly.cz jsou známé a populární právě kvůli střetům názorových proudů v kat. církvi. Tvrzení, že většina katolíků se mohla na Signálech poprvé seznámit s Tridentskou liturgií, je zcela jasně nepravdivá, protože většina katolíků Signály nenavštěvuje. Navíc toto není cíl Signálů, ale pouze určité hlasité frakce na Signálech. --Daniel Baránek 17:55, 13. 12. 2007 (UTC)

podle čeho se pozná směr diskuse ? Podle počtu příspěvků dle typů, podle členů nebo vyznění ? Podle vyznění a je jasné, že diskuse jsou vedeny mezi modernisty (heretiky) a integristy - to nemůžete zpochybnit ! --Sladovnik 21:47, 13. 12. 2007 (UTC)
Neposuzujeme vyznění nějaké diskuse, to je tzv. vlastní výzkum a ten nemá na Wikipedii co dělat. Zde se má pracovat s nezávislými věrohodnými zdroji, aby články neporušovaly pravidlo ověřitelnosti. --Luděk 21:56, 13. 12. 2007 (UTC)

(s ed. konfliktem) Problém je, že:

  1. všechny nálepky pochází pouze z jedné strany (od těch, kteří se nazývají integristé)
  2. jste pro tato tvrzení nedodal zdroj. Máte třeba nějaké tiskové prohlášení Signálů, nebo nějakou statistiku?
  3. věcně - popularita (či významnost, či jak to nazveme) nevychází z toho, o čem se tam mluví, ale z autority, která Signály zaštiťuje - a touto autoritou je Sekce pro mládež České biskupské konference. Tvrzení, že popularita vychází ze střetů názorových proudů, je dle mého pochybné a pokud je na něm něco pravdy, budete muset toto tvrzení doložit nezávislými zdroji. --Daniel Baránek 22:00, 13. 12. 2007 (UTC)

Můj osobní názor: tvrzení, že Známý a populární je především střetem mezi integristy a modernisty a dalšími heretiky je naprostá kravina. Vášnivé diskuse jsou na Signálech nepochybně vedeny i mezi liberálnějším a konzervativním křídlem - tak jako všude, kde diskuse jako takové existují. Určitě mají i své fanoušky, jako všude jinde. A IMHO jistě se o ně většina návštěvníků Signálů nezajímá. Není to jediný obsah diskuse a neexistuje jediný důvod se domnívat, že jsou hlavním lákadlem Signálů (nebo byť i jen jejich diskuse). Tím je ojedinělá koncepce Signálů, které vytvářejí vhodné prostředí pro sdružování blogů a profilů autorů katolické orientace, pro jejich tvorbu, a v neposlední řadě významnou roli hrála prezentace na Celostátním setkání mládeže v Klokotech. --Cinik 22:10, 14. 12. 2007 (UTC)

Věrohodné zdroje[editovat zdroj]

Luďkův přístup nelze akceptovat. Biskupská konference není provozovatelem signálů, které jsou navíc ekumenický projekt a nikoliv katolický, a tudíž ji lze považovat za nezávislý zdroj. Přidal jsem navíc křesťanský magazín - předpokládám, že ČT je nezávislý zdroj i podle Luďka. Celkově jsem odstranil urgentně ověřit v okamžiku, kdy v článku IMHO nebyly závažné sporné informace.--Cinik 22:49, 14. 12. 2007 (UTC)
Česká televize je v pořádku.
Už jsem chtěl psát dotaz na nějaký zdroj k impozantnímu startu nového šatu a velké návštěvnosti, protože jsem s hledáním na službě navrcholu měl poněkud problémy, viz výsledky hledání, navrcholu.cz/Katalog/Instituce-urady/Nabozenstvi-cirkve/, ale nakonec jsem našel letošní žebříček , kde však je bohužel jen celkový počet návštěv, ale statistika jako u jedné z opravdu mála stránek není k dispozici.
Musím také vzít zpět slova, že Signály jsou serverem České biskupské konference. To mám za to, že jsem uvěřil Sladovníkově slovům, že je to součást České biskupské konference. Nicméně dle whois.net se zdá, že majitelem domény je Arcidiecézní centrum života mládeže. Jestli jde o ekumenické a nikoliv katolické, nevím, to jsem nikde nenašel. --Luděk 23:38, 14. 12. 2007 (UTC)
Je to v reportáži křesťanského magazínu. Ano, doména, nemýlím-li se, opravdu patří arcibiskupství, ale ono projekt neprovozuje. Spíš tímto způsobem podporuje. --Cinik 00:10, 15. 12. 2007 (UTC)