Diskuse:Seznam jezer ve Švýcarsku

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Já bych to sjednotil se Seznam švýcarských jezer - když už jsou u ostatních států seznamy ať je to stejné, rád ostatní tabulky rozšířím o polohu jezera (Polsko - vojvodstí, SRN a Rakousko - spolková země atd...) a sjednotím styl tabulek podle Švýcarská jezera. Otázka je jak to teď nejjednodušeji udělat nějak je to zamotané... Asi by se měly Švýcarská jezera smazat a jejich obsah dát na Seznam švýcarských jezer + upravit odkazy. Dál bych opět přidal Kategorii Švýcarsko a Evropská jezera (zase stejně jako je to u ostatních) Mircea 16:29, 2. 12. 2005 (UTC)

Nejde mi to vrátit zpět na Seznam švýcarských jezer, aby byly všechny seznamy jezer pojmenované "Seznam ....ých jezer". Prosím některého správce o pomoc. Mircea 13:28, 4. 12. 2005 (UTC)

Zdravím, já bych nechal tohle a ze seznamu udělal redirekt. Pod seznamem si představuji pouze prostý seznam, tohle je něco víc... Cinik 13:30, 4. 12. 2005 (UTC)

Ale co např. Seznam rakouských jezer a Seznam českých jezer. Jde mi o to, aby to bylo jednotně řešeno. Samozřejmě je možné i tyto Seznamy změnit na Česká jezera a Rakouská jezera atd. Mimochodem Slovenská jezera mi na Seznam slovenských jezer přejmenoval Wikipedista:Aktron. Jde mi o to ať se to nemění tam a zpátky. Další věc je, že jsou jednotlivé seznamy zařazené v Kategorii Evropská jezera, možná by stálo za to udělat kategorii Seznamy (evropských) jezer jako je na anglické wiki. Zatím dělám na ruských jezerech - budu aktualizovat jejich seznam a doplním nějaké nové články (Ilmeň, Tajmyr, Čany, Baskunčak), které mám na disketě a tady ten počítač na kterém teď jsem nemá disketovou jednotku!!. Mircea 13:58, 4. 12. 2005 (UTC)

Problém je, že otázku zda seznam nebo normální článek s obohaceným seznamen zde ještě nikdo nikdy systematicky neřešil, každý si to dělá, jak chce... Osobně bych doporučil to prodiskutovat pod lípou, aby byl přijat tak nějak obecný konsenzus, kdy používat název seznam a kdy ne, a to ve všech oblastech... Cinik 14:01, 4. 12. 2005 (UTC)