Diskuse:Seznam internetových domén nejvyššího řádu

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

V češtině se používá doména nejvyššího řádu nebo TLD, zřídka top-level doména. Kombinaci TL doména jsem mimo tento článek dosud nikdy neviděl. Navrhoval bych proto všechny výskyty tohoto spojení nahradit některou z uvedených alternativ. Nevhodné mi přijde také označení koncovka.
Jinak první věta je přesně vzato nesmysl - teček v doménovém jméně může být několik, a tou poslední je tečka za TLD. (Například cs.wikipedia.org.). Přestože se tato tečka obvykle nepíše, existuje, a dokonce je řekl bych zcela fundamentální :-) --Wikimol 13:45, 2. 12. 2005 (UTC)

Dělejte jak myslíte, já jsem jen zjistil, že tu na české wiki nemáme ten seznam, tak jsem chtěl přispět k dobru věci - je pravda, že tato problematika mi nic neříká.--Juan de Vojníkov 14:50, 2. 12. 2005 (UTC)

Proč neslučovat[editovat zdroj]

Tento článkek potřebuje přejmenovat, upravit (přeložit) a dopnit, ale nevidím důvod na sloučení. To by se potom těžce obhajovaly i ostatní seznamy (například Seznam měn je podobně informačně obsažný - tam se nedozvíte, zda je daná měna platná). PaD 15:36, 2. 12. 2005 (UTC)

Katalánsko apod...[editovat zdroj]

Všiml jsem si, že některé území větších státní celků se snaží mít svoje domény joko střeba Katalánké nebo Asturias, neměl by se na to udělat zvláštní oddíl v té tabulce? --Juan de Vojníkov 15:44, 4. 12. 2005 (UTC)

Wikipedie:Editujte s odvahou, zvláště pokud je šablona {{Upravit}}. --PaD 01:17, 16. 12. 2005 (UTC)