Diskuse:Seznam šlechtických paláců v Praze

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Chybný a navíc hloupě koncipovaný seznam[editovat zdroj]

Seznam i související šablona obsahuje celou řadu staveb, které paláci ve skutečnosti nejsou a kromě toho nezohledňuje trojí použití slova "palác", jednak původní, znamenající v rámci středověkého hradu budovu určenou k trvalému bydlení šlechtice, mladší, raněnovověké použití slova, znamenající městskou šlechtickou rezidenci a nakonec zcela novodobé použití slova, kdy se slovo palác používá pro významné veřejné, např. kulturní a výstavní objekty.

Bylo by dobré jednak rozlišit šlechtické paláce od všech těch "kulturních domů" a navíc vyřadit stavby, které jsou něčím jiným, například šlechtické letohrádky (Portheimka, Hvězda, Královský letohrádek atp.) Když už si někdo dal tu práci, že vyrobil seznam a šablonu a systematicky to celé cpe do článků, tak by to alespoň měl mít přesně ne?

Podobná polovičatá a amatérská práce Wikipedii škodí za všeho nejvíc... --Šandík (diskuse) 2. 12. 2012, 20:42 (UTC)

Milý Šandíku, jsem rád, že ses ozval. Snažil jsem se spíš o úplnost, proto jsem je všechny dal do jedné šablon. Souhlasím, že práce, kterou jsem udělal na heslech Pražské paláce není dokonalá, ale určitě není "odfláknutá". Jsem pro, aby se šablona rozdělila na "skutečné" paláce, tzn. městská sídla aristokracie, na veřejné paláce a také oddělit letohrádky, zámky atp.

Bohužel tady asi není mnoho profesionálů, proto to musíme dělat my, amatéři. Budu rád jenom když mi s "chybným a navíc hloupě koncipovaným seznamem" pomůžeš. Předem děkuji, --Vit001 3. 12. 2012, 12:03 (UTC)

Chápu, a omlouvám se zbytečně tvrdá slova, problém je samozřejmě s časem. Když už nějaký navíc mám, tak potřebuji publikovat spíše v odborné literatuře než na internetu. Wikipedii se už několik let téměř nevěnuji, ale na to projití seznamu si snad čas udělat dokážu. Případně si můžeme vyměnit nějaké "operativní" kontakty (icq, skype, mail atp). Konzultacím se určitě nebráním. --Šandík (diskuse) 6. 12. 2012, 11:03 (UTC)