Diskuse:Round-robin scheduling

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Vojtěch Houžvička

Jestli chápu dobře, je algoritmus používán v OS Windows. Nebylo by to dobré uvést někde v úvodu?--Tchoř 1. 2. 2009, 22:56 (UTC)

Ale on není používán pouze v systémech Windows. Jenom jsou Windows nejlépe představitelné pro všechny... --Smili 2. 2. 2009, 10:44 (UTC)

Spíš jsou představitelné pro nejvíc lidí, já si určitě dokážu představit lépe jiné systémy. Ale šlo mi spíš o to, jestli nenapsat někam do úvodu, že je to algoritmus používaný mimo jiné plánovačem v OS Windows a Windows CE pro plánování ..... Já to nevím, mne samotného by to zajímalo, protože když si čtu článek, tak jednak čtu, kolik je kvantum v případě Windows, ale pak zase čtu, že round-robin předpokládá konstantní prioritu všech procesů, které plánuje, a to přece Windows obecně neplatí, ne? Tak jsem z toho zmatený, zvlášť, když jsou ty Windows zmíněny jen mimochodem. Kdyby tam bylo natvrdo, že se používá v rámci Windows na to či na ono, začal bych se orientovat lépe. Takže mi jde vlastně o to, že by bylo dobré napsat, na co se v těch Windows používá. A klidně i na co se používá v jiných systémech. --Tchoř 2. 2. 2009, 15:17 (UTC)

Podívám se na to ještě trochu více a článek rozšířím :-)--Smili 2. 2. 2009, 15:37 (UTC)

Článek vůbec nevysvětluje jak RR vybírá následující proces který bude vykonáván, což je vlastně nejdůležitější :) Vojtěch Houžvička (diskuse) 11. 6. 2015, 23:15 (CEST)VojtaOdpovědět