Diskuse:Rokole

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jsem autorem článku, osobně bych nechal vše, jak to je. Ve zdrojích, ze kterých jsem čerpal, je to uvedeno také tímto způsobem - dvě knihy (viz zdroje informací). Dále bych k tomu řekl to, že jsem sám několikráte byl v Rokoli a tyto dvě sakrální stavby jsou hned vedle sebe. Kostel dominuje, kaplička vypadá jako větší boží muka, takže i můj subjektivní dojem je pro zachování. Každopádně, zda rozhodnutí o tomto je na někom jiném a rozhodne se jinak, než je můj úsudek, tak to samozřejmě budu akceptovat. --Jan Jankovič 22. 2. 2012, 08:35 (UTC)

Dobrý den, já si myslím, že článek je to docela pěkný, ale pravdou zůstává, že není úplně jasné, o čem přesně vlastně je – zda o poutním místu (pak by tam neměl být infobox kostel), nebo o kostele. Podle mého názoru by se článek s tímto názvem měl věnovat poutnímu místu jako takovému, zatímco o sakrálních stavbách v místě se nacházejících by měl být (třeba jen potenciálně) samostatný článek. Nelze klást rovnítko mezi poutní místo a některou ze sakrálních staveb tam se nacházejících, zvláště v případě, že žádná z nich není „hlavní“ – původní zájem poutníků o toto místo je spojen s malou kaplí Panny Marie, zatímco dnes lokalitě vévodí značně větší kostel Panny Marie Rokolské. Něco podobného je třeba ve Staré Boleslavi, která je poutním místem a kde se nachází původní kapitulní kostel sv. Kosmy a Damiána, okolo něj stojící kostel sv. Václava, vedle něj stojící kostel sv. Klementa a dále pak kostel Nanebevzetí Panny Marie s milostným obrazem Panny Marie. Netvrdím, že v tuto chvíli je nutné článek přepracovávat či rozdělovat, nicméně do budoucna, například v rámci doplňování údajů, bych viděl navrhované rozdělení článku jako přínosné – i kdyby to mělo být za pět let (do té doby tam ta šablona podle mého názoru klidně může zůstat). Fagnes (diskuse) 21. 3. 2012, 10:45 (UTC)

Já bych článek rozdělil, ale kostel je podle mne kostel Panny Marie (Rokole). Termín "Panna Marie Rokolská" jsem oficiálně nenašel. Na stránkách královéhradecké diecéze [1] je kostel uváděn ale jako kaple. (Addvisor (diskuse) 5. 4. 2012, 13:02 (UTC)).

Nemyslím si, že je třeba článek rozdělovat. Rokole byla v minulosti osada, která svým charakterem sloužila jako mariánské poutní místo, což je v článku popsáno. Dokonce zde žilo několik stálých obyvatel a tím nemyslím řádové sestry. Pokud někdo může samostatně zpracovat článek o kostelu nebo kapli v Rokoli, ať tak učiní nezávisle na článku Rokole. H Pepa (diskuse) 13. 8. 2014, 17:30 (UTC)