Diskuse:Ralsko (hrad)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Návrh spojení hesel[editovat zdroj]

Navrhuji do tohoto hesla včlenit obsah pahýlovitých hesel Ralsko (pahorkatina), Ralsko (696 m), Ralsko (přírodní rezervace). Místo nich nechat reedicty. Počkám pár dní na reakci. Nebude-li námitek, provedu --Zákupák 4. 10. 2010, 18:58 (UTC)

Nevím, jak s články Ralsko (Ralská pahorkatina) a Ralsko (přírodní rezervace), které se týkají přírody, ale vkládat tyto do článku o hradu mi tedy připadá nesmyslné. O hradu by se toho určitě dalo napsat hodně a ani v současné době to není žádný (sub)pahýl na sloučení. --Harold 4. 10. 2010, 19:10 (UTC)
Takže to mám nechat v tomto stavu? Nemám s tím problém, jen že ty dvě další hesla jsou hrozná a z větší části se vše opakuje. A všiml jsem si, že velmi často je heslo o přírodní památce spojeno s horou, rybníkem, lokalitou. Pak je to heslo a ne pahýl. Ale budiž, nechám to vyřešit jiným.--Zákupák 4. 10. 2010, 19:55 (UTC)
Článek o hradu bych nechal samostatný. U kopce a rezervace nevím, nevím, jaká je praxe v této oblasti. Někde jsou tyto dva objekty oddělené, některé jsou spojené v jeden článek, protože tato témata zrovna spolu úzce souvisí. Možná bych se zkusil zeptat někoho, kdo se tomuto tématu věnuje, zda-li by články nerozšířil. --Harold 4. 10. 2010, 20:39 (UTC)
O hradu by určitě měl zůstat samostatný článek. Co se týče chráněných území, obecně bych dával přednost spíš tomu, aby o přírodním (či jiném) objektu pojednával tentýž článek jako o ochranném statusu určeném k jeho ochraně, a to i když jejich územní vymezení není úplně totožné, ovšem na území kopce Ralsko se nacházejí dvě různé přírodní rezervace (jedna na vrcholové části a druhá na jižním úbočí), což je asi rozumným důvodem k zachování samostatných článků jak o obou rezervacích, tak o celém kopci. Je však dobré si hlídat, jak do článků rozdělit informace, aby se zbytečně nezdvojovaly: články o rezervacích by se měly úzce zaměřit na důvod jejich ochrany. Nynější pahýly článků to jakžtakž dodržují. --ŠJů 5. 10. 2010, 03:33 (UTC)