Diskuse:ROPID

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele ŠJů v tématu „Krize ROPIDu?

Název organizace velkými písmeny a bez interpunkce vypadá sice divně, ale podle Registru ekonomických subjektů takto oficiální název vypadá. Tento oficiální název jsem uvedl jen v prvním řádku článku, celý článek jsem nepřesměrovával. --ŠJů 18:52, 6. 6. 2006 (UTC)

Krize ROPIDu?[editovat zdroj]

V posledních měsících se objevují v bulvárních médiích (MFdnes, Právo) články, které naznačují mocenský boj okolo i uvnitř organizace ROPID. Některé články spekulují o možnosti převést na ROPID po vzoru SŽDC veškerou dopravní infrastrukturu současného DPP, kterou by měl ROPID spravovat "i pro ostatní dopravce". Míněno tím ostatní dopravce tramvajové a v metru. Po zásazích do dopravy v Praze, které objektivně zhoršily dostupnost dopravy pro mnoho Pražanů se objevují podobné nápady i pro Středočeský kraj. Autoři článků popisují, jak se doprava zlepší tím, že Středočeši sice přijdou o přímé spoje, ale zato jim při přestupu budou spoje (organizované ROPIDem) dobře navazovat. Tyto spekulace svědčí o tom, že důvody existence ROPIDu jako samostatné a přebujelé byrokratické instituce už dávno pominuly a pro zachování dobře placených míst bez skutečné zodpovědnosti je nutné uměle zkonstruovat novou náplň. --Leotard (diskuse) 12. 11. 2013, 08:59 (UTC)

Pokud někdo encyklopedicky významný podal nějaké encyklopedicky významné návrhy, tak by samozřejmě měly být v článku zmíněny. Pokud ale jde jen o ničím nepodložené fantazírování nějakých anonymních šotoušů nebo novinářů, tak by asi ani nebylo co v článku zmiňovat. Ti "autoři článků" psali své vlastní vize, anebo referovali o snahách nějakého relevantního politika nebo úředníka či manažera? A proč vy ve svém příspěvku tady v diskusi neuvádíte ani jediný relevantní odkaz, a místo toho rozvíjíte jen velmi pochybné vlastní úvahy? --ŠJů (diskuse) 2. 1. 2015, 00:17 (CET)Odpovědět

Fotky?[editovat zdroj]

Fotka mluvčí při rozhovoru pro regionální televizi je skutečně přínosná! Doporučuji zvážit smysluplnost fotografií a zhruba polovinu jich vyhodit. --Leotard (diskuse) 9. 12. 2013, 06:35 (UTC)

Popravdě, to je skoro jediná fotka, která se nějak vztahuje k organizaci ROPID a nikoliv jen k Pražské integrované dopravě. A mimo jiné je to fotka z dosud asi největší prezentační akce této organizace. Logo ROPID není autorsky volné, a co jiného ROPID viditelně reprezentuje než lidé, kteří ho zastupují a jeho jménem mluví, než budova, kde ROPID sídlí a než vozidla a zastávky v designu předepsaném ROPIDem? "Centrální dispečink" ROPIDu na Letňanech je také naprosto neoznačený, takže pokud by ROPID neuvolnil nějaké fotky sám, tak není moc co fotit. --ŠJů (diskuse) 2. 1. 2015, 00:12 (CET)Odpovědět