Diskuse:Růžena Černá

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Petrcerv

Dobrý den, obracím se k Vám v záležitosti článku o Růženě Černé ve Wikipedii. Tento článek, jehož jsem autorem, je doprovázen upozorněním, že může jít o porušení autorského práva a že je nedostatečně ozdrojován.

Ve vyhledavači Google je pod heslem „Životopis Růženy Černé –PSK“ obsáhle popsáno dlouhé, složité, avšak málo úspěšné vyhledávání informací o jmenované, a hned v úvodu je konstatováno: „Informací, jež je možné dohledat k odborné spisovatelce Rúženě Černé, je poměrně malé množství. Spíše se jedná o pouze o střípky z jejího života“. Tamtéž pan Jan Pešula (wikipedista Sapfan) dne 7.1.2017 napsal „ … Získat o této paní nějaké souhrnné informace je obtížné. Pravděpodobně vyšel její životopis u příležitosti jejích 80. narozenin ve Svobodných novinách z 9.2.1947, s.4. Ty jsou digitalizované …….. byť při textovém vyhledávání se neukazuje nic“.

Obsáhlý životopis Růženy Černé v roce 1947 napsal a Svobodným novinám zaslal syn Růženy Černé (můj otec) Slavoj patrně se svým bratrem Dobromilem. V digitalizovaných Svobodných novinách jsem však tento článek nenašel (stejně jako pan Jan Pešula – wikipedista Sapfan). Z otcova rukopisu jsem čerpal většinu údajů pro svůj text ve Wikipedii. Otec zemřel roku 1975, strýc Dobromil v roce 1985. Z žádného jiného zdroje jsem pro svůj životopis Růženy Černé ve Wikipedii nemohl čerpat, neboť zřejmě neexistuje, s výjimkou krátké zmínky v kolínském týdeníku „Kupředu“ ze 17.2.1967 ke 100. jejího narození , což je uvedeno jako odkaz v mém textu ve Wikipedii.

Domnívám se tedy, že shora uvedená evidence o nedostupnosti podrobnějších informací o Růženě Černé dostatečně prokazuje, že k žádnému porušení autorských práv z mé strany nedošlo. Z tohoto důvodu rovněž nemohu uvést další zdroje údajů v mém textu ve Wikipedii.

Prosím proto, aby upozornění, že můj text ve Wikipedii může být porušením autorských práv a že není dostatečně ozdrojován, bylo odstraněno. Jsem samozřejmě připraven zodpovědět vaše případné dotazy.

Děkuji vám.

S pozdravem RNDr. Slavoj Černý, CSc. (vnuk Růženy Černé).

Petrcerv (diskuse) 14. 5. 2018, 20:15 (CEST)Odpovědět