Diskuse:Pulsar

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele InternetArchiveBot v tématu „Externí odkazy či reference byly změněny (srpen 2018)

Přesnost[editovat zdroj]

Šablonu jsem doplnil pro rozpor mezi úvodním ostavcem a některými tvrzeníi v článku. Navíc mám pochybnosti i o prekladech nekterych terminu. (Konkrétně mám na mysli napříkla úhlovou rychlost, místo níž by asi byl lepší rotační moment ale nejsem si jist) --Postrach 19:13, 24. 9. 2006 (UTC)

Hned 1 veta je lez, pulzar je radiovy zdroj ktery pulzuje, to ze drtiva cast jsou rotujici neutronove hvezdy je dalsi vec. dale to je taky hodne podivne, spis to vypada na nejaky preklad clanku pomoci slovniku. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 85.70.246.214 (diskuse)

pulsar nepulzuje, KAZDY pulsar je neutronova hvezda, ktera vysila NEPRETRZITE radiove vlny o STEJNEM vykonu z jine pozice, nez je jeji severni, ci jizni pol- vztah je podobny jako u zemskych zemepisnych a magnetickych polu -- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Genius920308 (diskusepříspěvky) 17. 1. 2008

HMM, dobrej pokus - PULSAR opravdu PULSUJE protoze se OTACI. to co pises je kravina , na polech se vlnova delka zareni mneni. - Krabi mlhovina je nesporny priklad !!! peter_cz -- Tento komentář byl přidán 17. 2. 2008

PULSARY JSOU V Ž D Y NEUTRONOVÉ HVĚZDY !!!!!!!!!! -- Tento komentář byl přidán 20. 2. 2008

Povaha pulsaru je bez pozorování těžko odhalitelná. Víme, že je to rádiový zdroj a víme, že vysílá periodicky. S největší pravděpodobností ovšem jde o neutronové hvězdy rotující v plasmě SanDiego 14:17, 17. 6. 2008 (UTC)


Prvni veta je totalne spatne: to, ze to jsou nejcasteji ale ne pouze neutronove hvezdy zde bylo receno. Ovsem z toho zbytku vyplyva, ze vysilaji POUZE radiove vlny, coz je totalni kravina; je to cele spektrum, jehoz maximum se nachazi v oboru radiovych vln. Astrofyzikou vysokych energii se zabyvam uz pekne dlouho (jsem teoreticky fyzik) a tohle je opravdu k smichu. Cely clanek doporucuji autorovi prepracovat, nejlepe po dohode aspon s astronomem-amaterem. Treba CP1919 vyzaruje opět v celem spektru (autora mozna prekvapi, ze i ve viditelnem). Pouze zatim neni identifikovan jeho opticky protejsek (zatim se nevi, ktera hvezda to je). A pote: co to je 'gravitacni radiace', to mi je zahadou. A pokud autor mysli gravitacni vlny, tak ty zatim potvrzeny nebyly; ne tak, aby to nebylo zpochybneno. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 78.45.64.254 (diskuse)

Na Wikipedii platí: editujte s odvahou --Postrach 15:37, 1. 7. 2008 (UTC)


Pulsar nebo pulzar ?[editovat zdroj]

Sice mi to nejde přes jazyk (asi patřím do staré školy), ale přesto - preferovaná podoba v českém pravopise by měla být pulzar. Nemělo by se tedy toto heslo přejmenovat a patřičně upravit?--Emrys 07:53, 20. 6. 2008 (UTC)

Každý používaný jazyk (tedy i český) se vyvíjí a aktuální pravidla se vývoji přizpůsobují. Ve slovech jako puls(z), pres(z)entace apod. jsou povoleny S i Z.

Dá se tedy předpokládat, že dnešní genrace 40cátníků a starších bude hledat spíše pojem Pulsar. Mladší ročníky budou automaticky hledat Pluzar. Je tedy možné nastavit systém tak, aby zobrazoval jeden článek ke dvěma pojmům ? Pokud ne, přimlouvám se za Pulzar. Internet budou asi využívat ve stále větší míře mladí lidé.

No pokud se to má týkat pulsaru vs. pulzaru tak si osobně myslím že je to celkem jedno . Jestli budu do vyhledávání psát to nebo ono nebo obojí nemá vliv , jsou to tři kliknutínavíc v češtině jsou i mnohem starší slova, která je možno psát dvojím způsobem : gymnasium vs. gymnázium . Já osobně bych se přikláněl spíš k tomu aby se zachovával tvar původního jazyka . Usnadn to práci a ničemu to neuškodí , ale ona si to čeština časem zpracuje ... :-) Taky myslím že u takového článku to je vedlejší ... Jo mimochodem mi bude 15 :-) -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Pasuk (diskuse)

Přesnost a styl[editovat zdroj]

Hlavní věcné chyby se snad před 2 lety opravily, ale ten styl, údaje bez souvislostí (např. kapitola Předpovědi poruch)... Bohužel teď nemám čas se pustit do studia puls(z)arů :) --Packa 3. 2. 2009, 15:35 (UTC)

Externí odkazy či reference byly změněny (srpen 2018)[editovat zdroj]

Dobrý den,

právě jsem se pokusil opravit 1 externí odkazy či reference na stránce Pulsar. Prosím, zkontrolujte moje editace. Pokud máte nějaké otázky, potřebujete, abych tyto odkazy nebo dokonce celou tuto stránku ignoroval, prosím vizte seznam často kladených otázek pro další informaci. Provedl jsem následující změny:

. Udělal-li jsem chybu, vizte seznam často kladených otázek.

Děkuji.—InternetArchiveBot (Nahlásit chybu) 30. 8. 2018, 20:56 (CEST)Odpovědět