Přeskočit na obsah

Diskuse:Psychokybernetika

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Pojem psychokybernetika doposud nikdy nebyl vyjádřen tak odvážným tvrzením, ovšem neznamená to že by vycházel ze zcela mylných informací moderního výzkumu.

Není pochyb o tom, jak lidská psychika dokáže ovlivnit člověka - uzdravit ho, napomoci mu k lepšímu obrazu společnosti nebo naopak způsobit jeho zkázu. Cílem psychokybernetiky by mělo být shrnutí veškerých doposud známých poznatků dané výzkumem psychowalkmanu, psychologie, psychiatrie, muzikoterapie a zkloubit ho dojediné definice.

zdroje viz : Michael Hutchinson - znalec AVS technologie, Ruth Olmsteadová - autorka AVS programů a klinická psycholožka, Stanislav Grof - jeho pokročilé teorie z oblastí Transpersonální psychologie a zamyšlení se nad paradigmaty, Abraham Maslow apod.

Dalším faktem podporující psychokybernetiku jako pojem takto navržený budiž např. fakt existence významných vědců 20. století, A. Einstein a N. Tesla. Oba tito vědci měli psychické poruchy, tím i jinou dimenzi myšlení, kterou dokázali využít ve prospěch nás všech (tím apeluji hlavně na obrazovou představivost N. Tesly). -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Martin Prymus (diskuse)

Podle google jsou 3/4 výskytu tohoto pojmu spojeny s jménem Maxwell Maltz (en:Maxwell Maltz) a jeho knihou Psycho-Cybernetics. To v článku zatím chybí.
Připomínám pravidlo wp:žádný vlastní výzkum. Nová odvážná vyjádření či zavádění nových pojmů či jejich nových významů do Wikipedie nepatří. Zde mají být z nezávislých zdrojů ověřená fakta. --Postrach 22:12, 27. 2. 2008 (UTC)
jedna se o skutecnou vec, tzv. "science of change" existuje. ovsem trochu bych zpochybnil to, ze se teto "vede" rika psychotronika. imho je tento pojem pouzivan vyhradne v souvislosti meltzova prukopnickeho dila, dnes se tomuto venuje strasne hodne odvetvi (hypnosis, nejruznejsi self-hypnosis, NLP, energeticka psychologie, vsechny nejruznejsi meditace apod), ,kazdy z jineho uhlu pohledu. --Aeromix 20:50, 12. 3. 2008 (UTC)