Diskuse:Protokol BB84

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dufam, ze do diskusie prispievam spravne. No, do sekcii kvantoveho pocitania a klasickej a kvantovej krypto by som aj prispela, strasne vela takeho folkloru typu Fourier transform, Shor, Grover, Error-correction, B92, Lo-Chau atd tu nie je, ale vela tem je dobre spracovanych na anglickej wiki. Mozu sa prekladat uz existujuce vytvory, ktore su co do strucnosti a vystiznosti pekne vyladene? Hej a este by sa zislo nieco pridat z teoretickej krypto. Aspon take zakladne veci ako bit commitment, oblivious transfer, zero-knowledge s peknymi prikladmi konstrukcie z RSA, DL atd. + popis prakticky pouzivanych schem typu DES, AES. No zasa, matematik si tie veci najde na anglickej wiki, kde su velmi detailne spracovane. Ma vyznam pisat clanky o tom? mirka (ogmios)

Jistě, takové články mají význam a já se na ně těším. Překlady z anglické Wikipedie do češtiny (s diakritikou) jsou vítanou formou jejich zakládání, jen směle do toho! Přitom, prosím, uvádějte ve shrnutí editace poznámku, že jde o překlad, aby bylo jasné, odkud informace pochází. Díky, těším se na spolupráci! --Egg 12:02, 11. 2. 2006 (UTC)

ehm, napisala som clanok o pseudonahodnych generatoroch a narazila som na problem. to mam vazne pisat cesky??? ved to bude horsie ako diktat 8-rocneho decka. napisala som clanok slovensky (zatial) odkazy som vlozila v cestine (pod menami clankov, na ktore sa vztahuju), a dufam, ze to niekto do tyzdna prelozi. mozem dufat? alebo sa mam podujat na cestinu? ogmios

No co se dá dělat, česká encyklopedie musí být česky, anglická anglicky, slovenská slovensky. :-) Možná byste radši psala do slovenské části. --Egg 14:05, 11. 2. 2006 (UTC)