Diskuse:Propaganda

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Odstranil jsem příklad stanice Al-Jazeera, protože mi nepřijde vystihující problematiku. Za prvé je to stanice poměrně prestižní a uznávaná, navíc existují jiné, lepší, příklady. Dále jsem odstranil text:

"např. pro prezentaci názorů různých extrémních náboženských, rasistických a teroristických skupin, záběry poprav zadržených rukojmích apod."

protože prezentace názorů (byť "extrémních") nevystihuje podstatu pojmu propaganda, záběry poprav také ne. Poznámka: neznamená to, že bych souhlasil s uveřejňování poprav, pouze si nemyslím, že se jedná o propagandu. Například proto, že se jde o čistě emoční působení a chybí informační sdělení...


S odstarněním stanice Al-Jazeera bych souhlasil, nicméně o tom zdali popravy osob jsou či nejsou propagandou lze, alespoň myslím, s úspěchem diskutovat. Ono lze vůbec diskutovat, co to vlastně je taková propaganda a zdali se například arabský kulturní kontext výrazně neodlišuje od našeho evropského kulturního kontextu - protože to je patrně jádro tohoto problému ...

Já bych také uvítal kdy by článek lehce nastínil významový rozdíl mezi heslem Propaganda a podobným heslem Propagace, já sám v tom také někdy tápu. Agresivní marketingové kampaně některých firem jsou spíš obchodní propagandou než seriózní propagací, nemyslíte ?? ** --MiroslavJosef 16:49, 21. 1. 2008 (UTC)

Špatná formulace věty[editovat zdroj]

Věta v odstavci "Metody" ,,USA jako protiváhu vytvořily stanice Svobodná Evropa a Hlas Ameriky." Tvořily protiváhu propagandy? Byly propagandou? Žádám buďto vysvětlení,upravení věty nebo smazání.Myslím,že tato informace je dost závažná na to,aby byla správně formulována. --LightShadow0987 (diskuse) 8. 10. 2014, 11:06 (UTC)