Diskuse:Projektování informačního systému

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Photolis v tématu „Obsah článku se míjí s účelem

Příspěvek z ledna 2008[editovat zdroj]

Posledni kapitolu "Internet" bych vynechal. Je preplatformovana... Spis nez jake technologie se pouzivaji pro vyvoj IS bude lepsi nechat tam jen technologie, ktere se v IS vyuzivaji jako je treba to XML... ale psat tam PHP, asp, je zbytecne..

78.157.162.13 16:25, 9. 1. 2008 (UTC)

Obsah článku se míjí s účelem[editovat zdroj]

Článek má jedinou hlavní sekci s názvem Projektování IS. Skoro každý zaměstnanec se v současnosti ve své práci osobně setká resp. pracuje s nějakým IS (nebo i s několika) a skoro nikdo se nebude zajímat o jeho projektování a vývoj. Málokterý podnik se dnes odhodlá k vývoji a naprogramování vlastního IS, protože by to nezaplatil a konce by se nedočkal. Všechny IS se kupují hotové. Jediné co by snad běžného člověka mohlo zajímat, je část Implementace, ta ovšem zase vlastně nepatří do Projektování.

Článek na Wikipedii s názvem Informační systém by měl obsahovat poučení o tom, co to IS jsou, jak a kdy vznikly, k čemu se používají, jaké typy IS existují atd. Jinými slovy, chtělo by to celé přepsat.

Sám jsem nikdy žádný IS nevyvíjel a kvalitu současného textu nechci posuzovat. Připouštím že to, co je teď obsahem článku, je možná škoda zahodit, ale je-li tomu tak, mělo by se to přesunout do článku s názvem Projektování informačního systému.

Photolis (diskuse) 24. 5. 2015, 12:37 (CEST)Odpovědět