Diskuse:Prawica Rzeczypospolitej

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Na cs Wikipedia by měl být srozumitelnější primární český název Pravice Polské republiky, proto navrhuji přesunout zdroj cs názvu.--Kacir 11. 10. 2011, 18:14 (UTC)

Pokud je to zavedené české pojmenování, přesun podpořím. Googletest ukazuje, že Pravice Polska se nepoužívá, kdežto Polská Pravice či Pravice Republiky se používá také často. Teda často v kontextu toho, že se u nás o polské politice píše velmi málo. --Dezidor 11. 10. 2011, 18:29 (UTC)
Zdrojů v cs moc nebude – předpokládám, že tištěné by měly existovat, příslušnou literaturu nevlastním, daný časopis i Mlejnek jsou jistě relevantní. Souhlasím s tím, že by se nemělo přesouvat, pokud by se jednalo o ad hoc název. Takže se pokusím provést průzkum u Michala Kubáta, který se na polskou politiku dlouhodobě zaměřuje.--Kacir 11. 10. 2011, 18:47 (UTC)
Takže docent Kubát se vyjádřil v tom smyslu, že vžitý český název neexistuje a český název „Pravice Polské republiky“ (Mlejnek) je „naprosto vyhovující“.
Tady s očekávaností názvu nikam nedojdeme, nelze totiž očekávat žádný, sám preferuji české názvy, protože se domnívám, že český editor bude hledat název v češtině, než krkolomný polský Prawica Rzeczypospolitej. Zatím návrh na přesun odebírám, přesun ovšem již nyní podporuji, budoucnost a častější používání názvu strany v českých médiích by měla dát odpověď.--Kacir 18. 10. 2011, 21:33 (UTC)