Diskuse:Pavel Nedvěd

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Text v článku:„V létě 2001 byl za 41,2 milionů eur prodán do Juventusu, kde se měl stát náhradou za Zinedina Zidana, který to samé léto přestoupil do Realu Madrid. Nedvěd se ukázal být více než rovnocennou náhradou“, je podle mě trošku nadsazené. I bez daného slova "více" by to bylo jistě přiléhavější. :)) Ale chápu, že jsme Češi. :)) --Kacir 10:19, 23. 6. 2008 (UTC)

Mě spíše zaráží, že tam není ani zmínka o tom, jak se ho ostatní doprošovali, aby se do reprezentace vrátil a on pořád mlžil, že ano, pak že ne, pak zase že ano… --Ragimiri 10:29, 29. 6. 2008 (UTC)


V článku zcela chybí zmínka o přestupu ze Sparty do Košic (snad na hostování?), odkud přestupoval do Lazia, pokud si správně pamatuju. Majitelé Sparty tehdy byli právě vlastníci Východoslovenských železáren. Takže pokud se nemýlím, tak byl také hráčem Košic, což zde není uvedeno. Net k tomu mlčí. --Kacir 31. 7. 2009, 00:08 (UTC)

Tam tehdá šlo o to, že při přestupu z Plzně do Sparty, měl Pavel Nedvěd ve smlouvě klauzuli, že v případě dalšího přestupu bude určitá část přestupní částky převedena na účet Plzně. Protože tenkrát (v době přestupu Pavla Nedvěda do Itálie) jak Spartu Praha, tak 1. FC Košice vlastnila rodina Rezešů (tehdejší majitelé Východoslovenských železáren Košice), byla vymyšlena taková "kulišárna": Pavel Nedvěd, o kterého se zajímalo Lazio Řím, nepřestoupí za velké peníze do Lazia přímo ze Sparty, nýbrž přestoupí za pakatel do Košic a z nich pak následně za drahé peníze do římského Lazia. Velké peníze z přestupu Pavla Nedvěda majitelům - totiž rodině Rezešů - zůstanou tak jako tak, ale Plzni se vyplatí podíl z přestupní částky do Košic, který dělal - jak se říkává - prakticky nula, nula nic. Tento postup se pak řešil u nějakých arbitráží a myslím, že Plzni nakonec byla vyplacena odpovídající částka jako kdyby Pavel Nedvěd přestupoval do Itálie přímo ze Sparty.--Jan Polák 27. 8. 2009, 14:08 (UTC)