Diskuse:Příchvoj

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Náměty na vylepšení článku[editovat zdroj]

(Pro studenty VŠE v rámci předmětu Informatika)

  • Úvod článku je příliš krátký. Ideálně napsaný úvod by měl v krátkosti shrnovat nejdůležitější informace z celého obsahu článku.
  • Obrázky – je skvělé, že jste pořídili vlastní fotografie. Je možná otázkou, jestli použít všechny tři, když se vztahují ke stejnému tématu. Také by měly být spíš v sekci o říčce Mrlině, než v sekci Historie. Pokud máte k ruce tu obecní kroniku, nejsou tam třeba nějaké hodně staré fotografie či obrázky? Pokud už k nim vypršela autorská práva, šlo by je pak použít do článku.
  • Členění do sekcí mi přijde trošku chaotické, některé informace z sekce Historie by se hodily do jiných sekcí a naopak. Také ty časté jednověté odstavce nepůsobí příliš dobře. Můžete se zkusit inspirovat např. u tzv. nejlepších článků, tam najdete, jak se řazení do sekcí většinou dělá. Koukněte třeba na článek Mořkov (můžete odtamtud převzít i tabulku počtu obyvatel, aby nezabírala tolik místa).
  • Zdroje – předpokládám, že text je zdrojován z obecní kroniky. Odkaz na ni by neměl být v Externích odkazech, ale v Literatuře, a nejlépe s náležitými citačními údaji. Ideální by bylo použít také Reference.
  • Jinak ocěňuji, že článek je dosti obsáhlý, snaží se pokrýt všechna důležitá témata a je v něm i dost odkazů na další články.

--Byrnjolf 16. 5. 2013, 18:09 (UTC)