Diskuse:Open Gate – gymnázium a základní škola

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Finální text by mohl vypadat takto: Gymnázium Open Gate – Boarding School je soukromá internátní škola nedaleko Prahy (v Babicích u Prahy), vybudovaná v roce 2005 za finanční účasti Nadace Educa. Školu založili manželé Renáta a Petr Kellnerovi. Škola je koncipována pro 128 studentů. Areál školy se rozléhá na 7ha a jeho vybudování stálo 250 miliónů Kč. Většina studujících studentů je ze sociálně slabých rodin. Těm studium hradí zcela či zčásti Nadace Educa. Roční školné na Open Gate činí 470 tisíc Kč.

Škola je koncipována podle vzoru britských škol internátního typu. Z britské tradice bylo převzato například nošení školních uniforem, přispívajících dle zakladatelů školy k lepšímu ztotožnění studentů se školou a kolektivem, ubytování na internátech, nazývaných kolejemi či způsob organizace volnočasových aktivit. Studium je děleno do semestrů. Část výuky i volnočasových aktivit je vedena v anglickém jazyce.

Projekt školy tohoto typu vyvolává v české společnosti kontroverze zejména v tom, že dle některých názorů vede k elitářství a nerovnému přístupu ke vzdělání. Rozporné reakce vyvolává i to, že areál je střežen bezpečnostní službou.

Externí odkazy[editovat zdroj]

Jak může nabízet střední škola akademické činnosti? --Elm 28. 11. 2010, 12:17 (UTC)

Název článku[editovat zdroj]

Je to drobnost, ale nebylo by vhodné v názvu článku spojovník nahradit pomlčkou? Ani na oficiálních stránkách spojovník nepoužívají… --Nefronus (diskuse) 29. 4. 2013, 21:26 (UTC)

Přesunul jsem. --Jvs 30. 4. 2013, 09:46 (UTC)