Diskuse:Obráběcí stroj

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tento článek je hrubým nedokončeným překladem textu z anglické Wikipedie. Jako inkluzionista Vás prosím o jeho zachování a vylepšování. Sám se o to později pokusím.

-- Milhaus 01:47, 24. 1. 2007 (UTC) dovolím si pochybovat o tom, že někdo konkrétní vynalezl soustruh. Tak jako těžko lze říci, že někdo vynalezl např. hrnčířský kruh, myslím, že soustružení jako princip je daleko staršího data. Např. některé exponáty tzv. sbírky císaře Rudolfa II jsou soustružené (jeden pohár dokonce jím samým). Nemluvě např. o tzv nálezu u Antikythéry. Tento starověký strojek je sestavený z ozubených koleček, která zcela jistě musela být soustružena. Autor by to měl v textu uvést na pravou míru.


-- --Karpac 11:21, 3. 5. 2007 (UTC) Mám-li být upřímný, článek se mi ani dost málo nelíbí, ale necítím se být kompetentní článek smazat. Proto pár poznámek zapíši zde, a potěší mne, když to někdo dopracuje.

Děkuji za doporučení. Článek jsem přepracoval. --Karpac 19:59, 3. 5. 2007 (UTC)

Chybí tu zmínka, že se probírají pouze stroje napevno zabudované. Přitom řada zde popisovaných strojů existuje i jako elektrické (pneumatické) ruční nářadí. Článek o elektrickém nářadí citelně chybí, pokouším se ho vytvořit. 193.179.99.147 21. 8. 2008, 14:00 (UTC)