Diskuse:Obecná biologie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Mohl bych k tomuto článku případně něco dopřeložit, nevíte název v angličtině? --Michal Zlatkovský 18:31, 17. 2. 2005 (UTC)

Je mi líto, také jsem hledal, našel jsem jen věci v češtině. Nejsem si ani jistý, zda jde o skutečný vědní obor, nebo jen jakýsi výcuc (úvod do biologie) pro potřeby pedagogů. Z toho plynula i má emotivní poznámka ve shrnutí editace a zoufání si nad banalitou jediné přidané věty, která možná ani není přesná. Pokud něco zjistíte, dejte vědět. Pokud nikdo nic nezjistí, asi by bylo dobré stránku navrhnout na smazání. --Beren 18:51, 17. 2. 2005 (UTC)
Že by en:Systems biology? Cituji: "Systems biology is an academic field that seeks to integrate biological data as an attempt to understand how biological systems function. By studying the relationships and interactions between various parts of a biological system (e.g. organelles, cells, physiological systems, organisms etc.) it is hoped that an understandable model of the whole system can be developed." I když na druhou stranu může jít o něco úplně jiného :)
Hmm, už jsem našel en překlad: General Biology (když naše university žádají o granty, je to aspoň k něčemu :)), jinak celkem dost používaný termín, ale v anglické wiki k tomu není článek, takže pochybnosti zůstávají. --Beren 19:02, 17. 2. 2005 (UTC)
No, nejspíše to obor bude, minimálně ho mají jako jeden ze studijních oborů na Přírodovědecké fakultě v Brně (a určitě i jinde). I když připouštím, že je poněkud vyjímečný... Cinik momentálně nepřihlášený
Můžete mít pravdu (se Systems biology), ale asi bych počkal na naše studované biology, ať se vyjádří, zda lze tyto pojmy ztotožnit. --Beren 19:10, 17. 2. 2005 (UTC)
Koho zajímá vymezení tohoto pojmu, podívejte se na wikibooks. Jinak mám z toho pocit, že na školách se to běžně učí jako „Obecná biologie“, ale v praxi poskytovatelé grantů raději investují do „Biologie systémů“, což je zřejmě módní název pro prakticky totéž. --Beren 01:36, 27. 3. 2005 (UTC)

My tu máme studované biology? o.o každopádně už zabředám do off-topic, takže toho nechám. --Michal Zlatkovský 19:15, 17. 2. 2005 (UTC)