Přeskočit na obsah

Diskuse:Nekuřácká restaurace

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Je nekuřáckou restaurací taková, která má jen oddělené prostory pro nekuřáky ( vedle toalet, přes chodbu, na dvoře . . . ). Domnívám se, má-li mít restaurace statut nekuřácké, nemělo by se kouřit ve všech prostorech podniku. Donutíme tím provozovatele, aby jasně vyjádřil svůj vztah ke kuřákům, tzn. i ke svým zaměstnancům.

Seznam restaurací

[editovat zdroj]

Rád bych se zeptal na názor, zda by Wikipedie byla tím pravým místem pro spolehlivý seznam nekuřáckých restaucí v rámci ČR. Tady ten web stojí za prd, nemají systém pro rušení záznamů restaurací, ve kterých se ve skutečnosti kouří. [1] --Martian742 12. 4. 2010, 13:10 (UTC)

Vážení, ani slovo proti tomu, že kouření ničí zdraví. Já to musím vědět nejlíp, píšou mi z ministerstva na každé krabičce. Ale takhle snad ne!

Pokud už má být na Wikipedii neencyklopedický článek (nedokážu si představit, že by někdo otvíral Wikipedii, aby se dozvěděl, co je to sakra ta nekuřácká restaurace), nemusí snad znít jako agitka. Opravdu, vlastně ani nemám námitek, aby na Wikipedii takový článek byl. Avšak Wikipedie je encyklopedie, ne?

Některé z referencí (2,3,5) vedou na stránky protikuřáckých spolků a dokonce na stránky nějaké no-smoking petice - to skutečně nelze pokládat za skutečné reference.

Ještě mi prosím někdo vysvětlete, jak může mít existence nekuřácké restaurace vliv na redukci obsahu oxidu uhelnatého v tabákovém dýmu. Mám pocit, že i kdyby bylo takové zařízení na každém rohu, tabákový dým bude pořád stejně nebezpečný. Vidíte - právě i taková věc přispívá k tomu, že článek vypadá jako hurá akce nějakých aktivistů a ne jako seriózní informace. 89.176.33.91 7. 10. 2009, 23:36 (UTC)

Odpověď: Stránka je překladem anglické verze Smoke-free restaurant. Předpokládá se, že poznatky jsou ověřeny nezávislými zahraničními zdroji a proto byly přeloženy i do české verse pod článek Nekuřácká restaurace. Externí zdroje na české texty jsou připojeny k upřesnění nejnovějších positivních poznatků s nekuřáckými restauracemi. --Fagusius 8. 10. 2009, 08:09 (UTC)