Diskuse:Nadmorski Park Krajobrazowy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Myslím, že park krajobrazowy odpovídá v českém pojetí CHKO, a nikoliv národnímu parku. LB22 6. 7. 2009, 14:00 (UTC)

K překladu[editovat zdroj]

  1. Článek jsem počeštil, což bylo potřeba, ovšem bez zřetele na faktickou stránku věci. Popisovanou oblast znám, navštívil jsem ji i napsal o ní několik článků, nicméně více doma jsem jaksi v oblasti zeměpisné. Mohl by se na to někdo znalý kouknout?
  2. Dále jsem se rozhodl pro překlad sousloví rezerwat przyrody do češtiny (přírodní rezervace), neboť jej považuji za název obecný, přičemž jsem nechal originální polský název (např. Słone Łąki jsem nepřekládal na Slané louky apod.), takže výsledkem je Přírodní rezervace Słone Łąki. Nechávám otevřeno k diskusi, jak s tímto naložit.
  3. Kdybych se na hlavu postavil, nevzpomínám si na žádný rozumný název oblasti, kterou obývá nějaké zvířátko. Sídlo tuleně asi není nejšikovnější, ale hnízdiště mi přišlo ještě příšernější. Pomoooooc :-)
    Díky --Jarba 26. 3. 2010, 16:21 (UTC)


Já osobně zase tak skvěle polsky neumím, takže bych uvítal, kdyby někde ten význam názvů přeložen byl (v samostatném článku, bude-li, nebo například v závorce hned za tím současným?)--Tchoř 26. 3. 2010, 16:24 (UTC)

Również nie znam doskonale polski język :-) Ale jde mi o něco jiného - názvy se tu nepřekládají, pokud není ten český zavedený. Narazil jsem na tento problém například u budapešťských mostů. Když nelze český název doložit, jmenuje se článek dle originálního názvu, max. se uvede český překlad, když lze nějaký smysluplný provést. Tento postup bych si dovedl představit v samostatných článcích, budou-li kdy jaké, naopak v seznamu, jako je v tomto článku, to není (podle mého) příliš vhodné. Těch pár modrých odkazů vede zatím jen na články, kde o tom kterém objektu mluví - není to dokonalé, ale lepší, něco než nic.
Zbývají ještě body 1 a 3. --Jarba 26. 3. 2010, 19:48 (UTC)
Co se týče těch odkazů — myslím, že by to bylo lepší řešit dočasným přesměrováním, než takto. --Tchoř 27. 3. 2010, 09:31 (UTC)
OK, dělejte, jak myslíte, podle mě je to jedno, jakým mechanismem se dostaneme k cíli, jen si myslím, že je užitečné, aby nějaký odkaz vedl do článku, který ten daný objekt zmiňuje a aspoň stručně popisuje, když to na samostatný článek mnohdy není.
Byl jsem veden snahou článek zachránit, což se snad v zásadě povedlo. Připsal jsem do diskuse věci, které by mohly být dle mého zapotřebí, a vše ostatní bych už nechal na jiných. Nemám ani žádné zdroje na to, abych se něčeho dalšího pustil. Díky --Jarba 30. 3. 2010, 10:06 (UTC)