Diskuse:NESS Logos

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tohle je na rychlé smazání. Self-promo jak hrom. --Kixx 21:29, 17. 6. 2008 (UTC)

Pane kolego, já tu firmu neznám, ale myslím, že všechny akciové společnosti, v.o.s a státní firmy by tu své heslo měly mít . Jen živnostníci a s.r.o jsou pod hranicí významnosti. Nechte tedy hlasovat, třeba se mýlím --Zákupák 21:35, 17. 6. 2008 (UTC)
Kolego, proč veřejné obchodní společnosti? A proč akciovky? Já sám jsem jich pár založil a nemyslím si, že by byly významné :-) S čím souhlasím, jsou státní firmy - je jich málo a jsou většinou něčím strategické. --Yopie 03:18, 18. 6. 2008 (UTC)
Protože naprostá většina z akciovek zaměstnává hodně lidí, nebo ovlivňuje desítky dalších firem, má dopad na své okolí, banky, otevírá své obchody, zastoupení v městech atd.., prostě je významná. Čili o takových by hesla být měla. O těch, které jsou založeny s jinými úmysly a o publicitu proto nestojí neseženeme údaje a zdroje a heslo beze zdrojů tady být nemá. A jak vidíte, Logos s.s. anonymní není. A proč by wiki měla firemní oblast v celé šíři opomíjet. omezovat se jen na některé?--Zákupák 03:34, 18. 6. 2008 (UTC)
Podle mě je třídění firem dle jejich právní formy nesmyslné. Tvrzení, že "naprostá většina akciovek zaměstnává hodně lidí" je bez zdroje. Jakožto obchodní právník bych tipnul, že tak půlka a.s. má více než 5 zaměstnanců. A na druhou stranu, řada s.r.o. je velmi významných (například bývaly EUROTEL, s.r.o.) Právní forma podniku není o významnosti. Mimochodem, stále jsem se nedozvěděl, proč v.o.s. jsou významné? --Yopie 16:47, 18. 6. 2008 (UTC)
Máte pravdu a já ne, byl jsem ovlivněn svým okolím, firmami u Zákup a těmi, pro které jsem dělal. Jsou opravdu významné s.r.o a nevýznamné a.s. Přesto trvám na tom, že oblast firem není možné na wiki ignorovat. Tedy navrhněte okruh firem, které by tu měly být. Které mají mediální průšvihy? Či jen ty, které jsou součástí mezinárodních kordporací? Které prokazatelně zaměstnávaly přes 10-100-1000 lidí? Či laťku stanoví dva důvěryhodné zdroje, přičemž vlastní reklamní web zavrhneme? Nejde mi o nedobře zpracovaný Logos, ale o stanovení laťky významnosti pro firmy naší wiki. Umíte někdo získat zkušenosti z jiných wiki? --Zákupák 17:21, 18. 6. 2008 (UTC)
* Souhlasím s Vaším návrhem na 2 nezávislé zdroje, například Hospodářské noviny, Mladá Fronta, nebo měšec.cz, Finančnínoviny.cz. Příjde mi, že to tím splní pravidlo významnosti a i tak to budou stovky až tisíce firem. Více méně tam bude každá fabrika, co něco vyrábí i významné obchodní společnosti. Jde mi o to, aby se neřeklo u akciovky, která právě vznikla a chce dovážet okurky z Číny, že si tady může udělat propagační článek. Když tady bude firma, která bude mít zmínku nebo krátkou zprávu v Hospodářkách, že vydělala přes 500 mil. ročně a že bude dělat nový filtr/řadič/ohřívač/ pro Gambii, je to už je významnost. Jde mi o to, abychom neskončili jako zlaté stránky. --Yopie 22:46, 18. 6. 2008 (UTC)


Ajajaj.. ne. Tohle je na urgentně ověřit - pokud existují nezávislé zdroje, pak má tahle firma ve Wiki určitě místo. A zdroje očividně existují a není jich málo [1]. VfD jenom zbytečně zatíží komunitu zbytečným hlasováním. (Zbytečným proto, že významnost je splněna, chybí jen zdroje, které snad nebude problém dodat, mazání je tedy IMHO neopodstatněné a klidně si na výsledek VfD vsadím.) --Daniel Baránek 21:55, 17. 6. 2008 (UTC)
To Daniel: To ocenění uznávám, ty ostatní zdroje jsou databáze firem. Text se tam mnohdy příliš neliší od textu tady... --Kixx 22:34, 17. 6. 2008 (UTC)
koukni treba na tohle [2] jestli jako beres významost podle googlu....rád napíšu článek o téhle firmě:-)--H11 09:06, 18. 6. 2008 (UTC)
to je jasný případ na rychlé smazání. Akciovka,v.o.s muže mít jednoho člověka co je to za argument.Proc by tu měli mít místo? co kritérium významnosti.--H11 08:58, 18. 6. 2008 (UTC)
v.o.s. = veřejná obchodní společnost, není to akciovka, jedná se o úplně jiný typ obchodní společnosti - viz platný český Obchodní zákoník ** zdravím --MiroslavJosef 09:19, 18. 6. 2008 (UTC)

Přejmenovat[editovat zdroj]

Pokud vím, firmy uvádíme bez dodatku "a.s", "s.r.o." "Inc." apod. Jakmile skončí hlasování, měl by se článek přejmenovat na Logos. --Pastorius 09:57, 18. 6. 2008 (UTC)

Ano, s tím souhlasím, forma registrace mnoha firem se časem mění a je zbytečné o jedné zakládat další hesla či různá přesměrování. Ty velké řetězce mají stát od státu jiné pojmemování. Stačí jeden název bez zkratek pro všechny státy, ač vlastně mají v každém státě vytvořenou svou jednu i víc firem. A to všechno se dá pak uvnitř hesla uvést. --Zákupák 13:45, 18. 6. 2008 (UTC)