Diskuse:MySQL

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Externí odkazy[editovat zdroj]

Na [1] Wikipedista:Honza Záruba napsal: "Externí odkazy - myslím, že bude stačit jeden odkaz na každý seriál, wp není internetový rozcestník ani sbírka externích odkazů)". Ano, to je takový hodně často obracený obrat. Já bych proti tomu namítnul, že Wikipedie by měla být v prvé řadě rychlým zdrojem informací o všem možném. Jistě, když se místo šesti odkazů nechá jeden, tak si to, co člověk potřebuje, taky dohledá. Jenže to nějakou chvíli bude trvat a pak třeba zjistí, že to, co zrovna potřebuje, tam stejně není. Dobrá, až teda někdo do tohodle článku wikipedie dopíše to všechno, co tam chybí, tak se ty odkazy můžou vyhodit jako nadbytečné. Ale pokud je to na úrovni pahýlu, tak hledající člověk má aspoň nějakou větší šanci. Hele, ono to vypadá, že je to prkotina. Ale mně to trvalo tak dobrou půlhodinu, než jsem ty všechny kapitoly, na které jsem odkazoval, prošel a sestavil dohromady jakési odpovídající názvy kapitol:

Protože kdyby nějaký takovýhle obsah na ABC linuxu byl, tak stačí odkázat na něj, a není co řešit, ale já to celý prohledal a není tam, tak jsem aspoň dal dohromady todleto, aby bylo jasné, o čem se tam píše, a také aby bylo jasné, o čem se tam NEPÍŠE. Protože takovýchle seriálů máš po světě mraky, a každý tam v tom svém popíše tak sotva polovinu věcí, které by tam měly být. A člověk pak musí projít několik takových článků, aby zjistil, že to, co hledá, stejně v žádném z nich není. Třeba problém znakové konverze jsem nenašel nikde zpracovaný nějak logicky a uceleně. Tak si představ, že člověku, který je na tom podobně jako já (a z diskusních skupin zjistíš, že takových lidí jsou mraky, co s tím mají problém), těchhle 6 externích odkazů ušetří tak minimálně čtrthodinu dalšího hledání. Tak o co jde? Dělám na tom teď poslední dva dny. Tak to píšu aspoň na Wikiverzitu (doufám, že to taky smažeš jako nadbytečný externí odkaz). Jo a taky by mě zajímalo, proč by se u externích odkazů nemělo uvádět jméno autora, na jehož články se odkazuje? Kychot 13:03, 13. 10. 2007 (UTC)

Na stránkách je navigace, která mi přijde dostatečná. Úkolem Wikipedie není dávat čtenáři informace, co kde na internetu najde nebo nenajde, proto úplně stačí odkaz jeden. Autora jsem odstranil, protože si myslím, že se dá snadno najít na cíli odkazu, ale netrvám na tom. Na Wikiverzitu nechodím. Honza Záruba 13:10, 13. 10. 2007 (UTC)