Diskuse:Motolice jaterní

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Opět navrhuji oddělit Fascioliózu (nebo jak se to jmenuje) do speciálního článku. --Juan de Vojníkov 14:40, 31. 5. 2007 (UTC)

K dnešní typogramii: mám za to že ten plž je Lymnaea. --Vojtech.dostal 30. 7. 2009, 08:43 (UTC)

Mas pravdu, chybicka se vloudila, uz jsem opravil. Kdyz uz jsme u tech nazvu plzu, nevim jak bych to mel psat. U plovatkovitych je velmi nevyjasnena systematika a dva malakologove by se pohadali jestli jsou napr. americke rody Galba ci Fossaria a co je vlastne spravne. Parazitologove si s tim hlavu nelamou a ve svych publikaci to pisi jak je jim libo. Jeden napise Fossaria cubensis, druhy zase Lymnaea cubensis, treti Galba cubensis. Ja to pisi tak jak by se to melo psat a tedy rodovy nazev dle poslednich taxonomickych studii a do zavorky tradicni a v minulosti nejvice pouzivany nazev (pr. Fossaria (Galba) cubensis). Problem je, na ktery rodovy nazev linkovat a taky co s tou zavorkou, ktera nema byt kurzivou??--Flukeman 30. 7. 2009, 12:36 (UTC)
Vubec nemam tuseni co se dnes uprednostnuje. Co se tyce tech zavorek, reseni to ma: [[Fossaria cubensis|''Fossaria'' (''Galba'') ''cubensis'']] --> Fossaria (Galba) cubensis ale da to praci ;) plánuješ tento článek nominovat? --Vojtech.dostal 30. 7. 2009, 13:02 (UTC)
OK. Clanek v brzke dobe nominovat nebudu pac nemam prilis volneho casu, abych to dopsal a dotahl do finalni podoby. Ve volnych chvilich muzu jen postupne vylepsovat.--Flukeman 31. 7. 2009, 06:59 (UTC)