Diskuse:Motocykl

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Moc by se mi líbilo, kdyby někdo podpořil toto členění aktuální legislativou. Krásné by bylo případné doplnění fotkami či kresbami. Navrhuji popis motoru přesunout do sekce motory. Beny plzeň 17:52, 18. 6. 2008 (UTC)

Já bych ještě byl pro vymýcení první osoby (používané v článku v množném čísle) a doplnění autorů toho členění (podle kohho se ty modocyly dělí. Legislativou jsou myslím motocykly rozčleněny jen podle kubatury) --Postrach 18:20, 18. 6. 2008 (UTC)

Jasně legislativa rozděluje vozidla z jiného úhlu pohledu. Taky podle kubatury. Já myslím, že by to bylo dobré doplnění. Skutečně teď na to nemám čas. Chtěl bych rychle dopsat původně navrhovanou strukturu motorového vozidla. Vznikne tím velmi mnoho podnětů k doplnění článků z této automobilní problematiky. Nerozumím dost dobře požadavku na vymýcení první osoby množného čísla. Jasně že uznávám zásadu jednotného čísla pro lepší vyhledávání, ale v některých případech to bude dost problematické. Zatím co půjde tak upravím. Pokud narazím, rád se zeptám a domluvím. Ok? Děkuji Sluníčkový den.Beny plzeň 18:30, 18. 6. 2008 (UTC)

Ještě k autorství dělení: Sbírám údaje o motorových vozidlech už strašně let a tato struktura je vlastně mnohaletou tvorbou z různých zdrojů, přednášek, letáků. Garantuji, že druhá přesně totožná nikým doposud nebyla vytvořena. Podklady ve stejném složení používá množství autorů. Každý si je přizpůsobuje zrovna problematice o které píše. Já jsem nikde podobné podklady nesehnal. Tak dávám vše co jsem nashromáždil v plen a bouřlivou diskusi zda je to tak jak píšu nebo jinak. Ona je to vlastně tak trochu zamýšlená pomoc zejména učitelům odborných předmětů a jejich žáčkům. Rozepsané články podle jednotlivého členění již budou muset obsahovat zdroje. Beny plzeň 18:36, 18. 6. 2008 (UTC)

Wikipedie má pravidla wp:žádný vlastní výzkum a wp:ověřitelnost. Pokud se jedná o Vaše vlastní nikde nepubliované dělení, bude muset pryč. Ideální je nějak shrnout jiné autory (včetně upozornění na rozdíly) --Postrach 19:10, 18. 6. 2008 (UTC)

Chápu, že pořádek musí být, ale jak zpětně sehnat podklady, když v každé publikaci jsou odlišnosti a třeba dělení skútrů jsem sehnal z nějakého letáku. Nebylo by v tomto případě jednodušší podrobit takto uvedené dělení odborné kritice? Zrovna toto je oblast, kde je každé dělení napadnutelné z pohledu jednoho zdroje preferovaného každým jednotlivcem. Pokud to nepůjde toto cestou, jsem nucen uvedené smazat? Beny plzeň 07:58, 19. 6. 2008 (UTC)

to se dá udělat pomocí sdělení typu "většina autorů to dělá takhle" a odkaz na priklady. Wikipedie by se mela vzdycky odvolavat na zverejnene materialy (knihy, noviny, casopisy, zpravodajske a nezavisle odborne servery). Jeden letak asi neni vhodny zdroj (muze se jednat o deleni jen uvnitr nejake konkretni firmy ci jen jeniho marketingu) --Postrach 09:10, 19. 6. 2008 (UTC)

Jasně tak já zkusím pohledat vždycky zdroje a budu je uvádět. Dík za pomoc Beny plzeň 09:50, 19. 6. 2008 (UTC)

Zdrojem pro změnu provedenou v tomto článku jsou: Příručka pro automechanika; Sobotáles Praha 2001 a Europa-Sobotáles Praha 2007. Beny plzeň 11:53, 19. 6. 2008 (UTC)