Přeskočit na obsah

Diskuse:Michala Hergetová

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jestli vystudovala VŠE, titul Mgr. určitě nemá... -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 78.24.10.232 (diskuse)

Na VŠE jsou také udělovány tituly Magistr. (viz např. Lenka Šmídová) Hergetová vystudovala navazující magisterský program [1], jste si jistý/á, že má titul Ing.? --Kacir 9. 12. 2009, 11:33 (UTC)
Musí se rozlišovat dvě věci:
  1. titul Magistr (Mgr.) – jsou to většinou tituly z humanitních škol (filozofická fakulta, pedagogická fakulta...)
  2. magisterský studijní program – Většina škol má teď studium rozděleno na bakalářské studium a magisterské studium (všeobecnou výjimkou je myslím medicína). Zatímco po dokončení bakalářského studia člověk dostane titul Bc., po ukončení magisterského studia se titul může lišit. Může jít jak o Mgr. tak i o Ing. (jako třeba u nás na fakultě stavební VUT; a taky se ten druhý stupeň jmenuje "navazující magisterské studium"). --Harold 9. 12. 2009, 11:51 (UTC)
Přesně, jak jsem si myslel. Má tam být Ing., viz Základní charakteristiky navazujícího magisterského programu Economics of International Trade and European Integration a věta Absolventům navazujícího magisterského programu „Economics of International Trade and European Integration“ je udělen společný akademický titul všech sedmi univerzit - Master of Arts in Economics of International Trade and European Integration (M.A.), vedle něj pak je v České republice udělený - v souladu s akreditací MŠMT ČR - titul „inženýr“ (Ing.). --Harold 9. 12. 2009, 11:58 (UTC)
Všeobecné lékařství je magisterský obor, kde se neuděluje Mgr., ale MUDr., to je myslím všeobecně známá věc. Reagoval jsem na větu, že „jestli vystudovala VŠE, titul Mgr. určitě nemá,“ což s odkazem na L. Šmídovou zjevně není pravda.
Díky za hledání, chtěl jsem titul vyjmout, ale nyní je věc zdá se zřejmá. --Kacir 9. 12. 2009, 12:08 (UTC)
Myslel jsem to tak, že na medicíně (myslím) není rozdělení na dvoustupňové studium (tedy není tam bakalář). --Harold 9. 12. 2009, 12:12 (UTC)
Přesně tak, na medicíně se bakalář nevyskytuje a neuděluje. Jedná se jen o šestileté prezenční studium (jedno z mála povinných denních studií). --Kacir 9. 12. 2009, 12:14 (UTC)