Diskuse:Michail Frunze

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Upravil jsem styl a sloh článku, neboť bych dal ruku do ohně, že je to část překladu anglické sekce projetá google-překladačem.--92.62.226.31 29. 12. 2009, 15:49 (UTC)

Manipulativní[editovat zdroj]

V článku jsou uvedeny pitomosti:

1) Rozdíl mezi Martovem a Leninem. Byla to nezajímavá záležitost a vůbec nešlo o to, že by Lenin chtěl malou skupinu profesionálních revolucionářů. Pohádali se nad stanovami, když Martov (Cederbaum) navrhoval: "členem RSDDS může být každý, kdo ctí její program, platí členské příspěvky a pracuje pod kontrolou a vedením některé členské organizace", zatímco Lenin trochu jinou definici: "členem RSDDS může být každý, kdo ctí její program, platí členské příspěvky a osobně se podílí na činnosti některé ze stranických organizací". Rozdíly nastaly až po setkání Lenina s G. A. Gaponem v roce 1905, který Lenina přesvědčil, že formální záležitosti nejsou podstatné, důležitý je výsledek.

2) Zinovjev se za občanské války připojil k Trockému a společně s Kameněvem stvořili zrůdu zvanou "židobolševizmus". Frunze, podobně jako většina polních velitelů občanské války, byli lidé Trockého. Jenomže Frunze měl páteř. Nejprve Trockého pravá ruka Antonov-Ovsejenko (náčelník Hlavní politické správy DRRA) začal vyhrožovat státním převratem, ovšem Stalinovi se podařilo ho s podporou řadových členů strany zbavit moci a zároveň, byl do funkce zástupce předsedy Revoluční vojenské rady (Trockého) jmenován Frunze, který dostal za úkol dát do pořádku Trockého "bordel". Později Frunze nahradil Trockého a Frunzeho zástupcem se stal Kotovskij. Oba velmi záhy zemřeli. Takže závěr: Je to přesně naopak, než tvrdí tento článek. Oba byli koně Stalina a trnem v oku Trockého.

jik -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Jik (diskuse) 20. 3. 2016 (CE(S)T)