Přeskočit na obsah

Diskuse:Matra Bagheera

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

sablonu o zpochybneni neutrality jsem vlozil proto, protoze clanek psal nekriticky obdivovatel(majitel) vozu, trpici naprostym odtrzenim od reality...takoveto sneni patri na do klubove diskuze obdivovatelu vozu a ne do encyklopedie. namatkou:

snaha konkurovat Ferrari 308 GTB snad nemuze byt ani myslena vazne(napr. zrychleni 0-100km/h za 6.5 sekundy u ferrari oproti 12.2 s u bagheery(jen pro porovnani: toto je zhruba hodnota zrychleni Skody Rapid 136, kterou snad k ferrari nikdo prirovnavat nebude...)). konkurenci je presne to, cemu se autor brani: porsche 924. to ze se auto, ktere ve sve dobe u nas jezdilo v nekolika(pokud vubec) kusech, da v cr velmi tezko sehnat jeste neznamena, ze tomu tak je vsude a ze stoji nejake horentni sumy, jak se autor snazi naznacit. aktualne se na mobile.de prodavaji 2 kusy(ano to je malo, ale rozhodne se prodava...) a cena je kolem 7000 eur, cili asi 180 000 kc - to jen k nelehkemu urceni ceny. s casti posledni vety lze souhlasit: porsche 944 opravdu, ale opravdu nema s timto vozem nic spolecneho...-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 109.81.62.40 (diskuse)

původně jsem myslel, že autor článku je skutečný fantasta. Nakonec jsem musel opravit názor, jeho příspěvek musí člověk chápat ironicky, což ovšem jako příspěvek do encyklopedie není vhodné. Porovnání s Ferrari je hodně úsměvné: 4válec OHV 1,3 a 1,4 vs 8válec 3,0. Další položka: vzácnost vozu a prodejnost je také nesmyslná. Bagheer bylo vyrobeno cca 47000ks, relativně hodně se jich dochovalo a jejich prodejnost je velice špatná. Na online aukcích končí jejich ceny velice nízko a i opravdu pěkným kusům trvá dlouho než najdou nového majitele. Jedná se o veterána téměř bezceného nebo s velice nízkou hodnotou, přesněji veterána kategorie Škoda 100, Moskvič, Lada, Simca, Jawa kývačka apod. Nízká cena je dána také kvalitou vozu, která už v době produkce byla oceněna cenou za nejhorší vůz roku. Nespolehlivost vozu a následky tragického protikorozního ošetření vozu se samozřejmě projevuje na těchto vozech dodnes. Ohledně zrychlení auta z předchozího článku - zde dáno dlouhou převodovkou, neboť toto auto dosahuje s 4r. převodovkou až 190km/h. Informace pro nekritické obdivovatele vozu: jsem majitelem Matry Bagheery a mám toto auto rád, ale dívám se na něj realisticky.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Matra (diskuse)