Diskuse:Marie Marečková

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vážení kolegové, jsem proti smazání, protože paní Marečková podle dostupných zdrojů splňuje podmínky významnosti:

  • má profesorský titul a vyučuje na renomované univerzitě (MU Brno)
  • má rozsáhlý seznam publikací

Viz např.:

Označit někoho takového šablonou "Významnost" je podle mne dost nezdvořilé. Zkusme být u žijících lidí do budoucna taktnější. Článek jsem právě upravil — není to přímo moje téma (raději píši o lidech z 19. století), ale nemohl jsem se na to v tomto tvaru dívat. Takhle si respekt a podporu vzdělaných lidí nezískáme. --Sapfan 4. 6. 2011, 19:24 (UTC)

Předpokládejte dobrou vůli, skutečně jsem zběžně hledal zmínky na internetu, ale zmátlo mě, že její jméno bylo vesměs uváděno v souvislosti s Masarykovou univerzitou, o níž nebyla v původní verzi článku ani zmínka. Proto jsem pro jistotu vložil šablonu Významnost, aby se ujasnilo, o koho vlastně jde. Jinak snad stále platí, že zdroje o významnosti má dodat v první řadě vkladatel, žádný z oněch žijících lidí by se tedy neměl zlobit naopak na wikipedisty, že si ty zdroje nedohledali sami :)--Jieκeren 4. 6. 2011, 19:38 (UTC)

Jasně, rozumíme si. Dobrou vůli předpokládám, označit cizí článek takovouto negativní šablonou nebývá populární a je dobře, že Vy (a další) máte odvahu a snahu to dělat, protože v mnoha případech je to potřeba. Jen jsem tu chtěl upozornit, že lidé, o kterých píšeme, mohou být citliví i na takovéto komentáře (mohou nás mít za omezence a nevzdělance, pokud ignorujeme někoho důležitého v méně známém oboru) a zrovna univerzitní profesoři jsou skupina, kterou potřebujeme na své straně. Ale teď je snad vše vyřešeno a díky anonymovi, Vám, mně a dalším máme zase o článek víc. Zdraví --Sapfan 4. 6. 2011, 19:57 (UTC)

Je dobře, že jste se toho ujal, přeji Vám pěkný konec týdne.--Jieκeren 4. 6. 2011, 20:06 (UTC)