Diskuse:Maďarizace

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Pirios

Pro Miracetiho - dala by se určitě použít část článku Maďarizácia ze slovenské Wiki, ale sami Slováci o tomto článku vedou poměrně ostrou diskusi - viz článek na Slovenské Wiki **--MiroslavJosef 10:25, 2. 4. 2008 (UTC)

V minulosti hrozila úplná maďarizace slovenského národa, což by se projevilo ztrátou slovenského jazyka a zřejmě i kultury.

Tohle je wikipedie, ne spekulativni skolacky blog. Cista spekulace, jako kdyz prileti UFO nebo ne. Tyhle tezy jsou jenom archaickou pohadkou, ktere se nejvice rozsirovali za komunistu. Je to stejna pohadka jako to, jak Cesi zachronovali Slovaky pred Madari, kdyz sami Cesi mneli co delat s Nemci. Mne prekvapuje, ze jeste v roce 2015 nekdo tyhle "fakty" rozsiruje, uz nemame ideologii nebo snad jo? Je to presne to same, jak nekteri dokazi pochybovat o holocauste. Proc by mneli Slovaci zaniknout? Nezanikli ani Moravane ani jine slovanske narody, ktere nemaji dodnes svuj stat nebo ani jazyk. Slovaci prezili vic jak 1000 let, proc by mnela kultura i po nasilne asimilaci zaniknout? Otevrte oci a podivejte se do sveta. Vsechno je to idealogicke pojimani, ani Cesi nepovazuji sve bratri Moravany za narod, ale spis za regionalni skupinu Cechu, i kdyz moravska narodnost oficialne existuje, ale verejne se smeji kazdemu, kdyz rekne ze je Moravak a ne Cech... Je to smutne, ze se to deje udajne v slobodni moderni dobe. Paradox dejin, jak dopadli. Veliky jenz narod, ktery ma za bratry vsechny narody Zemne. --Pirios (diskuse) 17. 10. 2015, 23:40 (CEST)Odpovědět