Diskuse:Lunga (řeka na Guadalcanalu)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ani wikipedii ani přes Google se mi nepodařilo ověřit název, polohu, délku a významnost řeky. Existuje článek en:Lunga River (Solomon Islands), kde je ale jiný název a chybí info o poloze a délce. Na mapě [1] také není vidět, že by městem Honiara protékala významná řeka. Prosím tedy někoho znalejšího o ověření a potvrzení údajů v článku. Dík. --Jik jik 19. 11. 2011, 07:37 (UTC)

Nejsem sice znalejší, ale podíval jsem raději na google maps. Řeka opravdu protéká východním okrajem (předměstím?) Honiary (odděluje Hendersonovo mezinárodní od Honiary asi 8 km od centra). A rovnou na mapě je vidět, že významná je - slušně široká ve svém ústí. Info o délce by se dalo označit nějakou „přesnostní“ šablonou, jméno asi bude spíše s jedním g - tudíž by se článek mohl přesunout na jméno „Lunga (řeka na Guadalcanalu)“ - pozor, Lunga je též řeka v Zambii.--Beregund 19. 11. 2011, 08:16 (UTC)

Chyba! Je to Lungga![editovat zdroj]

Řeka se určitě jmenuje Lungga s dvěma g, protože v těchto oblastech v domorodých jazycích se ng čte jako n. A proto tam musí být dvě g, jinak by se to četlo: Luna, ale ono to je Lunga. Takže proto se to musí psát Lungga!-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Mbsbao (diskuse)

Máte k tomu důvěryhodný zdroj?--Marquas (diskuse) 14. 9. 2012, 11:38 (UTC)

Ano, dokonce mám doma i několik map a všude je psáno Lungga.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Mbsbao (diskuse)

Neříkám že to musí být, ale nějaké elektronické zdroje by k dispozici nebyly? Tím by bylo vše rychleji ověřeno.--Marquas (diskuse) 14. 9. 2012, 11:46 (UTC)
Možná to tak fakt je, jenom se zde na české wikipedii jedná o český přepis. --Marquas (diskuse) 14. 9. 2012, 11:49 (UTC)