Přeskočit na obsah

Diskuse:Lunapark

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Úpravy hesla[editovat zdroj]

Před roky bylo provedeno přesměrování hesla Lunapark na heslo Zábavní park. Mimo to máme heslo Pouťová atrakce. Myslím je to špatné. Protože Lunaparky jsou nejen pevné Zábavní parky, ale historicky daleko častěji kočovné společnosti. A pouťová atrakce je prezentována špatně jako technické zábavní zařízení pro poutě. Ovšem tyto atrakce se nepoužívají jen na poutích, mají je sebou ony pojízdné i pevné lunaparky. Mohou a nemusí být součástí poutě, jarmarku, najímají si je na prezentační akce politické strany a bohaté firmy, instalují si je napevno ve svých areálech rekreační zařízení. A navazují na to i některá tzv.dětská hřiště ve městech pro nejmenší. Vývoj pokračuje. Navrhuji ta hesla obsahově změnit a možná i provázat návaznými kategoriemi. Ale napřed počkám na názory. Webů, zdrojů je hodně. --Zákupák 19. 4. 2010, 15:20 (UTC)

Protože reakce nejsou žádné, rozšířím postupně heslo Zábavní park o pojmy a zdroje spojené s Lunaparkem a heslo Pouťové atrakce o popis druhů atrakcí. Víc nebudu řešit.--Zákupák 24. 4. 2010, 12:25 (UTC)
S uvedenými změnami souhlasím, původně mi šlo pouze o zkultivování pahýlu "Pouťová atrakce", proti obohacení a vyplepění článků tedy ani nemohu nic namítat. --Thomas999 10. 5. 2010, 15:41 (UTC)